Δυτική Αχαΐα: Συνάντηση Χρήστου Νικολάου με τα Τοπικά Συμβούλια - "Διορθώνουμε παθογένειες του παρελθόντος"

Ικανοποίηση από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής

«Η εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου – από ιδιωτικά κτίσματα σε Δημόσιο κτίριο – μας δίνει την δεινότητα να καταβάλουμε,   για πρώτη φόρα στην θητεία που διανύουμε , την παγία προκαταβολή στους πρόεδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,  η οποία θα αποτελέσει σημαντική «οικονομική ανάσα»  για τα χωριά μας…»,  τόνισε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ Χρήστος Νικολάου , στην συνάντηση που είχε στο νέο Δημαρχείο με τους εκπροσώπους όλων των χωριών του Δήμου.

Συζήτηση εφ’  όλης της ύλης τόσο για τα καθημερινά προβλήματα όσο και για την δυνατότητα μικρών έργων και παρεμβάσεων καθώς και ενημέρωση για την διαδικασία πληρωμών μέσω της παγίας προκαταβολής ,η οποία προβλέπεται για επείγουσες ανάγκες και περιστατικά είχαν ,  ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής  με τους πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

«Είναι γεγονός ότι έχουν σχεδόν αποκατασταθεί όλες οι καμένες λαμπτήρες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού …» ανέφεραν οι πρόεδροι στις τοποθετήσεις τους- μάλιστα κάποιος τόνισε ότι ο Δήμος λάμπει από τους λαμπτήρες –  ενώ επισήμαναν και τις  βελτιώσεις που έχουν γίνει στο καθάρισμα χειμάρρων, στην οδοποιία, στην ύδρευση και στην καθημερινή λειτουργία των μηχανημάτων του Δήμου (Γκρέιντερ, J.C.B. κ.α.). Και ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμαρχο  όσο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής προεξαρχόντων  των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Οργανισμών και Δ.Ε.Υ.Α.Δ  που διαχειρίζονται την καθημερινότητα για την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

«Η εξοικονόμηση των χρημάτων από τα ενοίκια που πληρώναμε μεταφέρεται  άμεσα στην κυριολεξία στα χωριά μας μέσω της παγίας προκαταβολής που σε λίγες μέρες θα πάρετε….» ανέφερε ο δήμαρχος  και συνέχισε λέγοντας «   … όπως αναφέρατε πριν λίγο όλοι σας, έχουμε κάνει βελτιώσεις αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες  που έχουμε ό,τι πέρνα από το χέρι μας ώστε να λύσουμε πότε απλά και πότε σύνθετα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνδημότες μας. Άλλοτε τα καταφέρνουμε και άλλοτε όχι, όμως προσπαθούμε και παλεύουμε όλοι μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανεβάζοντας ρυθμούς. Θα σας παρακαλέσω να κάνετε χρηστή και σωστή διαχείριση της παγίας όπως προβλέπεται από το νόμο και να εστιάσετε ο καθένας στο χωριό του και όλοι μαζί στο ζήτημα της ύδρευσης. Πρέπει να κάνουμε καμπάνια ώστε να πείσουμε τους συγχωριανούς μας, όσοι έχουν οφειλές στην ύδρευση να τις δρομολογήσουν υποχρεωτικά,  διαφορετικά θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Τόσο εγώ όσο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής στις γενικές συνελεύσεις που κάνουμε σε όλα τα χωριά με  τους συνδημότες μας τονίζουμε  ότι θα πρέπει να σεβόμαστε το νερό και να κάνουμε σωστή χρήση καθώς  και να  είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας  υποχρεώσεις.  Και σ’ αυτή την δυσκολία θέλουμε τους προέδρους στο πλευρό μας ώστε να διορθώσουμε από κοινού αυτή την παθογένεια που έρχεται από πολύ παλιά  (νοών νοείτω)».

Επιπλέον συζητήθηκαν,  η  άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης  για τον τουρισμό που θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου 2016 καθώς και η έγκαιρη προετοιμασία και ετοιμότητα  – εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου – των πυρκαγιών.

 

Διαβάστε επίσης