Χρήστος Νικολάου: Φεύγει και αναζητά τον διάδοχο που θα ενώσει

 

Ενωτική γραμμή, αναζήτησε χθες να βρει ο Χρήστος Νικολάου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο δυτικής Αχαΐας, στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Αχαγιάς.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση δημοτικών συμβούλων, εκλεγμένων και μη, μετά τις εκλογές του 2019! Υπό τη σκιά του δημοσιεύματος της “Π” για τον διάδοχο του Νικολάου, για τον οποίο ο κύβος “ερρίφθη”, χαρακτηρίζοντάς τον ενωτική “σφήνα” οι δημοτικοί σύμβουλοι (έλειπαν αρκετοί), άκουσαν χθες τον επικεφαλής τους σε μια απολογητική αναφορά και την επίσημη πλέον ανακοίνωσή του προς σε αυτούς, ότι δεν θα είναι επικεφαλής της παράταξης για το 2023. Κάτι που γνώριζαν, μέσω ανακοινώσεων.

Μετά τον μίνι απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας και προσφοράς του στην παράταξη, αλλά και την οριστική του απόφαση να μην είναι αρχηγός της Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών για τις εκλογές του 23, ευχαρίστησε όλους για τη μέχρι σήμερα κοινή πορεία και “άνοιξε” και επίσημα τις διεργασίες της διαδοχής του. Ερωτηθείς για τις διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής ο κ. Νικολάου είπε ότι θα ακολουθηθεί ότι προβλέπει ο σχετικός κώδικας της Αυτοδιοίκησης με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Προς το παρόν όμως, όπως ξεκαθάρισε από την άλλη πλευρά, παραμένει στην παράταξη λέγοντας χαρακτηριστικά “μη βιάζεστε, εγώ εδώ θα είμαι, δεν πάω πουθενά ακόμα”. Που σημαίνει ότι παραμένει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Αν παραιτηθεί τώρα, εκ του νόμου, ο πρώτος που αναλαμβάνει να φτάσει την παράταξη μέχρι το τέλος της θητείας, είναι ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος (Φίλιππας Λιάκος). Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από μέρος του, αλλά και πάλι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το τοπίο για το πώς και πότε θα γίνει η μετάβαση στη νέα διοίκηση. Στενοί συνεργάτες πάντως, του Χρήστου Νικολάου, εξέφρασαν την άποψη, ότι αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρουν οι διαδικασίες, αλλά προέχει η ενότητα και ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν να τη διασφαλίσουν.

Το λόγο μετά τον επικεφαλής, πήραν οι Θανάσης Ραυτακόπουλος, Ξενοφώντας Μπαχράς και Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, οι οποίοι έβαλαν τέλος στις φήμες ότι θα είναι υποψήφιοι διάδοχοι. Ο Ξ. Μπαχράς, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ενώ ο Π. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ανώτερο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Και οι τρεις, εγγυήθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί στη διατήρηση της ενότητας της παράταξης. Στη συνέχεια μπήκαν στο κάδρο, οι σύμβουλοι που θα τη διεκδικήσουν. Αυτοί είναι ο Φίλιππας Λιάκος ο οποίος στη σύντομη και λιτή ομιλία του, απλά επισημοποίησε την πρόθεσή του να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 23. Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Ορδίτης από τη Μόβρη, έθεσε επίσης υποψηφιότητα, το όνομα του οποίου ακουγόταν μαζί με εκείνο του Ξ. Μπαχρά για τη διαδοχή. Τέλος, το λόγο πήρε ο Νίκος Ασκούνης, επιχειρηματίας από την Κάτω Αχαΐα, ο οποίος συστήθηκε στην παράταξη ως υποψήφιος για να την αναλάβει, αφού πρώτα αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα συνεισφορά του στα κοινά της περιοχής του. Τέλος ο Σάκης Μαυρόγιαννης, εξέφρασε την επιθυμία του να διεκδικήσει και αυτός τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, όμως είπε ότι η οριστική του απάντηση θα ληφθεί εντός των ημερών.

Το λόγο πήραν και άλλα στελέχη και μέλη της παράταξης, εκφράζοντας διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς. Μεταξύ άλλων εκτιμήθηκε ότι ήταν πολύ νωρίς η απόφαση του Χρ. Νικολάου να δηλώσει ότι δεν θα είναι επικεφαλής, βάζοντας ουσιαστικά στην κατσαρόλα να “βράζει” η παράταξη τη στιγμή που έχει αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της αντιπολίτευσης. Υπήρχαν και φωνές που ζήτησαν να μην αποχωρήσει ο Νικολάου και άλλες που εξέφρασαν την ανησυχία για το μέλλον της παράταξης.

πηγη

Διαβάστε επίσης