Στους δρόμους ξενύχτησαν οι κάτοικοι στα Κρέστενα - Μικρές ζημιές σε σπίτια - Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΗΛΕΙΑ

Νεότερα:

Σημαντικές ζημιές έχει προκαλέσει ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 8.55 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Κρέστενας (5,2R). Υπάρχουν αρκετά σπίτια με ζημιές ένα τουλάχιστον σε μία περίπτωση μία οικία έχει κριθεί προσωρινά ακατοίκητη και η τετραμελής οικογένεια που διαμένει εκεί θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Αρκετά τρομαγμένοι και οι κάτοικοι της Κρέστενας οι οποίοι βλέπουν πως θα ξενυχτήσουν απόψε στους δρόμους.

Ζημιές έχουν αναφερθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

22:23 Νεότερα

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν υπάρχουν ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία

Ωστόσο καταγράφονται ρηγματώσεις και καταρεύσεις τοίχων στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. . 

------------

22:00... Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrisnews υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην Φιγαλεία. 

Νεότερα:

21:48... δυο ακόμα μετασεισμοί καταγράφηκαν μεγέθους 2,1 (στις 21:29) και 2,5 (στις 21:38) Ρίχτερ.

(φωτό από κατάστημα-σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα)

21:46... Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Νεότερα:

Παρακολούθηση για 48 ώρες του φαινομένου, εκτιμά ότι πρέπει να γίνει ο σεισμολόγος Ε. Λέκκας. Σύμφωνα με τον γνωστό επιστήμονα, υπάρχει ρήγμα στην περιοχή, το οποίο θα πρέπει να το παρακολουθούν για τις επόμενες 48 ώρες. Επιστήμονες εκτιμούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. 

Νεότερα:

11 λεπτά μετά την σεισμική δόνηση (στις 21:06) ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,2 ρίχτερ. Στην περιοχή που καταγράφεται το επικεντρο του σεισμού έχουν σπεύσει -κυρίως για προληπτικούς λόγους αφού δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές- οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων

Νεότερα

Το tempo24.gr επικοινώνησε με την Αστυνομία. Από τη μέχρι τώρα περιπολία δεν έχουν προκύψει ζημιές. Ωστόσο η Αστυνομία είναι σε επικοινωνία με όλες τις περιοχές και οι έρευνες συνεχίζονται. 

Νεότερα

Ζημιές μόνο σε οικοσκευές σε πρώτη εκτίμηση.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. 

----

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:55 στην περιοχή της Ηλείας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ένταση ήταν 5,2R με εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο την περιοχή της Κρέστενας, ανάμεσα στο Γρύλλο, τα Διάσελα και το Γραίκα.

Νεότερη ενημέρωση 21:10

Μετασεισμός 3R στο ίδιο επίκεντρο. Ο σεισμός επιβεβαιώνεται ως 5,2R απόλυτα επιφανειακός στην περιοχή που προαναφέραμε. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμα πιθανές ζημιές. Επιβεβαιώνει το μέγεθος το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας. Επίκεντρο 17 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου και 2 χλμ νοτιοανατολικά των Μακρισίων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ