Τη καρέκλα μη κοιτάς δεν ξέρει να μιλήσει, την ανάγκη άκου που ξέρει να απαντήσει!

Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου

Μεγάλωσα μέσα στη Ν.Δ. και δυστυχώς έμαθα , είδα, άκουσα. Δε μίλησα μα ... Δάκρυσα ... Ναι δάκρυσα , γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που εισέπραττα πως κάποιοι από αυτούς που πασχίζουν για το κοινό καλό το μόνο εν τέλει που τους νοιάζει είναι το καλό του εαυτού τους .  

Δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που άκουγα φράσεις όπως... Τι με νοιάζει εμένα αν θα χάσει ή θα κερδίσει η Ν.Δ. ; Εκείνο που νοιάζει είναι αν θα καταφέρω την επαύριον των εκλογών να είμαι και πάλι στη καρέκλα μου. Ή τι να μας πει ο Πρόεδρος ;  Η εκλογή μου με αφορά ... Χάλασα λεφτά και κοιτάω να κάνω απόσβεση ... σε τι θέση θα με βάλει ; Φράσεις και προτάσεις  που αν μπω στη διαδικασία να τις γράψω θα με βρει το πρωί , οπότε βάζω κ.λ.π  κ.λ.π. και καθαρίζω. Αυτή τη πολιτική και πρακτική τη βλέπουμε ακόμα και σήμερα ολοζώντανη να στέκει μπροστά μας στη Συγκυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ άλλωστε τι να μας παραξενέψει ; Αριστερά για κλάματα με ψεκασμένη ακροδεξιά λογικό ήταν να δούμε τέτοιες συμπεριφορές.

Το κακό για μένα έγκειται στο γεγονός ότι οι συμπεριφορές  αυτές  παραμένουν ακόμα στη Ν.Δ. και λειτουργούν ως ανάχωμα στην εξέλιξή  της και στα σχέδια του νέου Προέδρου  . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε με σκοπό να αλλάξει τη Ν.Δ. και να ακουμπήσει τη κοινωνία κάνοντας άνοιγμα κυρίως προς το κέντρο. Όλοι όσοι υπάγονται στην αστική κοινωνία  δεν είναι κατ' ανάγκη νεοδημοκράτες πίστεψαν όμως στη Ν.Δ. ότι είναι εκείνη η δύναμη που μπορεί να βγάλει τη Χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσει σε ένα απάνεμο λιμάνι. Βάση αυτής της λογικής την ψήφισαν πριν λίγους μήνες. Ας μην βαυκαλιζόμαστε συναμεταξύ μας ότι το 28% ήταν μόνο νεοδημοκράτες ας κοιταχτούμε , ας μετρηθούμε θα δούμε ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν . Οι ψήφοι της Ν.Δ. τον τελευταίο καιρό ήταν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το μεσαίο χώρο. 

Ο Κυριάκος λοιπόν ως εκφραστής της κεντροδεξιάς οφείλει και πρέπει να ανασυγκροτήσει τη Ν.Δ. , να βγάλει σε εφεδρεία όλα εκείνα τα βαρίδια με την παλαιοκομματική συμπεριφορά τα οποία επιθυμούν ένα κόμμα κλειστό σε στεγανά , μόνο και μόνο για να μη χάσουν τις καρέκλες τους , τους τίτλους και τους ρόλους τους . Να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής . Στη παρούσα φάση η Ν.Δ. δεν χρειάζεται στενόμυαλους πολιτικούς , παλαιοκομματικές συμπεριφορές, ρουσφετολογικές πρακτικές κ.α. ούτε πολιτικούς τραμπούκους . Η Ν.Δ. χρειάζεται καθαρά μυαλά , νέους ανθρώπους , καταρτισμένες προσωπικότητες και το κυριότερο διεύρυνση προς το κέντρο . Με μόνο στόχο και σκοπό την ανάκαμψη της Χώρας . Μόλις η Χώρα βγει από την εντατική και αρχίσει να αναρρώνει , ναι καλό είναι να κάνουμε ένα διάλογο για τις ιδεολογικοπολιτικές μας τοποθετήσεις ως τότε οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Πριν λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε μια δήλωση στην οποία αναφέρει "Δεν πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν η κατάλληλη λύση για τη χώρα".  Τώρα γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή τη δήλωση την έκανε  βάση του αποφθέγματος Παπάς κρεμάμενος έγραφε και απόγραφε; Εκεί στη Ν.Δ. πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η εκλογή της Ν.Δ. θα είναι περίπατος. Παρασύροντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τέτοιες δηλώσεις . Έλα όμως που... στη πολιτική πρέπει και οφείλεις πάντα  να κρατάς μικρό καλάθι το κυριότερο εξ όλων να μην επαφίεσαι στις δημοσκοπήσεις.  Αν  δεν γίνουν θεαματικές αλλαγές στη Ν.Δ.  καλό  και συμφέρον είναι να μην πάμε σε εκλογές . Για να καταφέρει ο νέος πρόεδρος να απαλλαχθεί από τα βαρίδια , να φέρει νέα ήθη και να αλλάξει παλιές κακές νοοτροπίες θα περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου. Ως εκ τούτου δεν θα ήταν καλύτερα για τη Χώρα, για τη Ν.Δ.  και για τον ίδιο η λύση της Οικουμενικής Κυβέρνησης ;

Αν από την άλλη αν  η Χώρα οδηγηθεί σε εκλογές και βγει έστω και οριακά η Ν.Δ.  τότε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της , θα έχει πρόβλημα με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.  Τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισε και ο Α. Σαμαράς , εσωκομματικές τριβές ,  που αλλά είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλα έμειναν για τα καλά κρυμμένα στους τοίχους της Συγγρού, τα ίδια θέματα θα κληθεί να διαχειριστεί και ο Κυριάκος.  Η Ν.Δ. πάσχει από αρχομανία  όλοι θέλουν και επιζητούν καρέκλα κανένας δεν θέλει να είναι στρατιώτης όλοι θέλουν να είναι στρατηγοί . Αυτό από μόνο του είναι αγκάθι. Οπότε πως θα μπορέσει να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές όταν κάθε τρεις και λίγο <<εκβιάζεται >> με πτώση της κυβέρνησης από διαφωνούντες;

Θέτω όλες αυτές τις παραμέτρους για να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα . Μέχρι η Ν.Δ. να ανασυγκροτηθεί εκ θεμελίων , η μόνη λύση είναι η  Οικουμενική Κυβέρνηση . Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα ,  σωστή γραμμή πλεύσης και στόχο . Αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μια Οικουμενική Κυβέρνηση  με στόχο και σκοπό πάνω από χρώματα , κόμματα και ιδεοληψίες.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ