Ι. Φωτήλας: «Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό τσουνάμι»

που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του

«Τα πράγματα στη χώρα μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι ενδείξεις πυκνώνουν και γίνονται αντιληπτές από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών μας ακόμα και από αυτούς που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα.» επεσήμανε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για ενσωμάτωση της Οδηγίας για την προστασία θυμάτων και ανταλλαγής πληροφοριών ποινικού μητρώου.

 Ο Ιάσονας Φωτήλας αρχικά δήλωσε ότι το Ποτάμι υπερψηφίζει την ενσωμάτωση της σχετικής Οδηγίας, η οποία απορρέει και από τη γενικότερη αναγκαιότητα διατήρησης και ανάπτυξης και περαιτέρω ενδυνάμωσης ενός χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και επεσήμανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τα σχόλια στην Επιτροπή και προέβη σε βελτίωση του άρθρου 26 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων ατόμων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη γενικότερη στάση της κυβέρνησης: με τη διάλυση του ιδιωτικού τομέα, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εξόντωση της αγροτιάς, την απομόνωση των πανεπιστημίων από το διεθνή περίγυρο, την εγκατάσταση καθεστώτος πλήρους οικογενειοκρατίας, την καθεστωτική καθυπόταξη των ΜΜΕ, το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, την επαπειλούμενη έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν. Και φυσικά στην αρνητική στάση ακόμη και στο χώρο της δικαιοσύνης: την προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστών και εισαγγελέων, την κουτοπόνηρη λογική της ψήφισης τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια ή ακόμη και ενσωμάτωσης ολόκληρων νομοσχεδίων. Με αποκορύφωμα το ανέβασμα θεατρικού έργου στην Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου που στηρίζεται στην αυτοβιογραφία του Σάββα Ξηρού. Διατύπωσε την άποψη ότι φαίνεται ότι για κάποιους ο εξαγνισμός του κ. Ξηρού είναι διαρκής και επίμονη προτεραιότητα, ότι έχουν στόχο όχι μόνο τη φυσική του απελευθέρωση, αλλά και την απενοχοποίηση των πράξεών του δια μέσω της ιδεολογικοποίησης της τρομοκρατίας.

Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το πρόβλημα της χώρας ήταν και θα είναι κυρίως πολιτικό και μόνο μια νέα μεταπολίτευση μπορεί να υποσχεθεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Διαβάστε επίσης