Αιτία "πολέμου" μεταξύ της ΕΙΝΑ και της 6ης ΥΠΕ η μετακίνηση καρδιολόγων από τον "'Αγιο Ανδρέα" στον Πύργο-Σκληρή ανακοίνωση των Νοσοκομειακών γιατρών

"απαράδεκτη και καταχρηστική την αναγκαστική μετακίνηση οποιουδήποτε Ιατρού"

Σοβαρές αναταράξεις μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και των Νοσομομειακών Γιατρών προκαλεί η απόφαση μετακίνησης δύο καρδιολόγων από την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Μάλιστα η κόντρα που ξέσπασε προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, αν αναλογιστεί κανείς οτι η σημερινός διοικητή ςτης 6ης ΥΠΕ Κων. Γιαννόπουλος ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΕΙΝΑ τον οποίο διαδέχτηκε ο γνωστός συνδικαλιστής και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Γιακουμής.Η ΕΙΝΑ, με αφορμή την απόφαση της ΥΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας χαρακτηρίζει "απαράδεκτη και καταχρηστική την αναγκαστική μετακίνηση οποιουδήποτε ιαττρού.Επίσης χαρακτηρίζει ως παράνομο "το εντέλεσθε" πουπαρελήφθη από τον έναν γιατρό που αρνήθηκε την μετακίνησή του
Αναλυτικά η ανακοίνωση που παρέλαβε το tempo24.gr αναφέρει τα εξής

"Με έκπληξη η EINA πληροφορήθηκε την προσπάθεια της 6ης ΥΠΕ να μετακινήσει συναδέλφους καρδιολόγους από την καρδιολογική κλινική του Αγ. Ανδρέα προς την Καρδιολογικήκλινική του ΓΝ Πύργου.

Η ΕΙΝΑ θεωρεί απαράδεκτη και καταχρηστική την αναγκαστική μετακίνηση οποιουδήποτε Ιατρού που υπηρετεί σε ένα νοσοκομείο για την κάλυψη υπηρεσιών Υγείας σε νοσοκομείο όμορου νομού. Τα τελευταία χρόνια η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ οδήγησαν σε διάλυση τα δημόσια νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η υποχρηματοδότηση, το εγκληματικό πάγωμα των προσλήψεων και η κατάργηση των κινήτρων για την περιφέρεια, κυριολεκτικά άδειασαν την περιφέρεια από γιατρούς αγροτικούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους. Οι εναπομείναντες γιατροί εργάζονται σε χειρότερες, συχνά απάνθρωπες συνθήκες προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες μια κοινωνίας φτωχοποιημένης από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Με μπαλώματα –μετακινήσεις ιατρών- προσπαθεί να καλύψει τη γύμνια της πολιτικής της. Οι επείγουσες αυτές μετακινήσεις αποκαλύπτουν την υγειονομική εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια. Επίσης αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής διοικήσεις τους μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ, την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση, αλλά και την προκλητική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την μετακίνηση γιατρού από Νοσοκομείο του νομού μας. Η ασέβεια στην προσωπική, οικογενειακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση έχει σαφή υποχρέωση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις ΕΣΥ όπου υπάρχουν, και να φροντίσει για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της χώρας άμεσα. Όσο και να «τεντώσει» το υπάρχον δυναμικό, αυτό από μόνο του είναι πλέον φανερό ότι δεν φτάνει.  Μπορεί μόνον να σπάσει από την ακραία εντατικοποίηση. Η ΕΙΝΑ θα σταθεί στο πλευρό των γιατρών σε οιαδήποτε απόπειρα πειθαρχικής δίωξης τους στην περίπτωση που αρνηθούν το παράνομο εντέλλεσθε."

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ