Στον "αέρα" , λόγω καιρού, η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού - Αύριο οι τελικές αποφάσεις

Γιώργος Κοτοπούλης: "Λάθος η αναβολή της Τελετής Έναρξης - Δεν αλλάζουν τα έθιμα"

Με αναβολή κινδυνεύει η προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο, Τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού του 2016 και όχι γιατί υπάρχει ζήτημα στο οργανωτικό τομέα, αλλά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να εκδηλωθούν το επόμενο τριήμερο.

Η Δημοτική αρχή και μάλιστα ο Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναβολή της εκδήλωσης και ο προγραμματισμό της για κάποια άλλη ημέρα, ωστόσο η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.

Πάντως εάν η πρόθεση των υπεύθυνων του Δήμου γίνει πράξη θα είναι η πρώτη φορά που αναβάλλεται η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, έστω και εάν οι λόγοι αφορούν καιρικές συνθήκες!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατστηματαρχών Εστιάσης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας Γιώργος Κοτοπούλης ερωτηθείς από το tempo24.gr, να σχολιάσει το θέμα δήλωσε "Είναι λάθος να αναβληθεί η Τελετή Έναρξης, αφενός γιατί πρόκειται για ένα εθιμο και τα έθιμα δεν αναβάλλονται, ούτε μεταφέρονται και αφετέρου όλοι κατστηματάρχες και κόσμος έχουμε προετοιμαστεί για την γιορτή του Καρναβαλιού".

kotopoulis_tempo24.gr__0.jpg

O κ. Κοτοπούλης μάλιστα ζητά από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας να μην υποπέσει σε λάθη του παρελθόντος, αναφερόμενος στην θητεία του Γιάννη Δημαρά, οπότε η Τελετή Έναρξης του Καρναβαλίου έγινε μέρα μεσημέρι με πυροτεχνήματα!

"Θα πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε πως το Καρναβάλι δημιουργεί οικονομικούς πόρους για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή", επισημαίνει για να προσθέσει "Πως ουδέποτε και για κανέναν λόγο δεν υπήρξε αναβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία αποτελεί γιορτή για την πόλη και είθισται να διοργανώνεται με το "άνοιγμα" του τριωδίου".

Ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτωντας στο tempo24.gr πως εδώ και επτά μήνες η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε στις επιστολές - αιτήματα για συναντήσεις με τους υπεύθυνους του Καρναβαλικού Οργανισμού με τους επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να καταγραφούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα που αφορούν στην διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλίου, με στόχο την δημιουργία κοινού πλαισίου δράσης προς ατο συμφέρον της πόλης, των δημοτών της αλλά και των επισκεπτών που κατακλύζουν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Όπως δηλώνει στο tempo24.gr, στις 6 Μαΐου του 2015 η Διοίκηση του Συλλόγου συναντήθηκε με τα μέλη του Καρναβαλικού Οργανισμού προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα της Καρναβαλικής περιόδου και υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του Δήμου πως θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία ενόψει του φετινού Καρναβαλίου, κάτι που δεν έγινε όπως υποστηρίζει ο κ. Κοτοπούλη ποτέ.

"Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα κάθε μήνα στέλναμε επιστολή για τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης - εργασίας, και ποτέ οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας", καταλήγει.

 

 

Διαβάστε επίσης