Μεσολόγγι: "Απλώνει" η ακτίνα των ερευνών για τον εντοπισμό των δυο νέων - Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ από Ακαρνανία και Αχαΐα (ΝΕΟΤΕΡΑ) - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Αδύνατη η συμμετοχή του ελικοπτέρου λόγω καιρικών συνθηκών

Νεότερη ενημέρωση 16.55' Κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες  και με έντονη βροχόπτωση συνεχίζονται οι έρευνες για τους δυο νεαρούς, από το Μεσολόγγι που έχουν χαθεί τα ίχνη τους από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

d934448fe4b4d108578ab476c6ff556a.jpg

Οι έρευνες ξεκίνησαν με την 6η ΕΜΑΚ να ψάχνει με πλωτό σκάφος τον ποταμό Αχελώο τους  πυροσβέστες της υπηρεσίας Μεσολογγίου, με άνδρες της αστυνομίας που έχουν ενισχυθεί και από γύρω περιοχές να ψάχνουν όλο το οδικό δίκτυο αλλά και σε χωράφια για κάποιο σημάδι από τους δύο αγνοούμενους.

12282f1fa39c67056a23a0fc7c6c8cce.jpg

Στην προσπάθεια εντοπισμού των δυο νεαρών η Εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου με κατοίκους και συγγενείς ψάχνουν και στα πιο απίθανα σημεία σε όλη την περιοχή.

f61e9892e94a2c9f4d61ccd1481ff431.jpg

Οι οικογένειες των νεαρών ζητούν αν κάποιος έχει δει κάτι ή έχει ακούσει να ενημερώσει την αστυνομία ή τους ίδιους ώστε να βρεθούν τα παιδιά, ενώ όπως αναφέρουν οι Αρχές στις έρευνες αν το επιτρέψει ο καιρός θα συμμετέχει και ελικόπτερο.

6ef3b9c2b6871337de6494b61b889549.jpg

Νεότερη ενημέρωση 16.00΄ Έκκληση απευθύνουν οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων ώστε να βρεθούν οι δύο φίλοι που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Η μητέρα του ενός εκ των δύο αγνοουμένων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και απηύθυνε έκκληση , αν κάποιος γνωρίζει ή είδε κάτι να μιλήσει.

 

 

«Αρχίζω να αποκλείω το τροχαίο, το μυαλό μου πάει σε εγκληματικής ενέργεια» σημείωσε ο ξάδελφος του ενός αγνοούμενου. 

 

 

Πρώτη ενημέρωση 13.21'

Σύμφωνα με νεότερες ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr, οι έρευνες των Αρχών αναμένεται τις επόμενες ώρες να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές πέριξ του Μεσολογγίου. Αυτό φαίνεται να αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδας.

Οι έρευνες αναμένεται να  «απλωθούν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πριν από λίγα λεπτά sto sinidisi.gr αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ πρόκειται να ενισχυθούν με δυνάμεις από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ακαρνανίας (Αγρίνιο) και Αχαΐας (Πάτρα).

Όσον αφορά στο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει πτήση με τις παρούσες καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση) μιας και δεν πρόκειται για εναέριο μέσο διάσωσης, αλλά ερευνών.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Δυτικής Ελλάδας Αριστείδη Ανδρικόπουλο πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις, εξετάζοντας λεπτομερώς κάθε στοιχείο και πληροφορία που συλλέγουν.

Διαβάστε επίσης