Δίκη για θανάτους Μαλένας και Ίριδας: Καταιγιστικές ερωτήσεις στην αδελφή της Πισπιρίγκου - Οι αντιφάσεις και η στιγμή που ξέσπασε σε κλάματα - Μήνυση από Δασκαλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας, με την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου να δέχεται απανωτές ερωτήσεις από την έδρα κυρίως για την ημέρα που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του το 6 μηνών βρέφος.

Εισ: Το ότι το μωρό δεν ξύπνησε καθόλου μέσα στη νύχτα δεν προβλημάτισε της αδελφή σας; Είχε χάσει ήδη ένα παιδί. Σε 12 ώρες μέσα δεν πήγε να το δει;
Δ: Την είχε καθημερινά. Ήξερε το παιδί…
Εισ: Στην κατάθεσή σας λέτε ότι πάντα ήλεγχε τα παιδιά. Εκείνη τη νύχτα γιατί όχι;
Δ: Μπήκε κανονικά και την είδε δύο φορές.
Εισ: Εκείνο το βράδυ άρα δεν σας εξέπληξε τίποτα;
Δ: Δεν θυμάμαι κάτι…
Εισ: Είπατε στην ανακρίτρια ότι η θέση που βρήκατε την Ίριδα δεν ήταν λογική. Σας προκάλεσε έκπληξη. Σας το θυμίζω αφού δεν το θυμάστε.
Δ: Δεν θυμάμαι
Εισ: Η ξηρότητα στα χείλη; Είπατε στην κατάθεσή στην αστυνομία «ξηρότητα και στα 2 χείλη από τη μέσα μεριά». Δείτε παρακαλώ τη φωτογραφία. Είπατε μάλιστα ότι δεν υπήρχε τις προηγούμενες μέρες.
Δ: Μπορώ να έχω λίγο νερό;

Είναι η στιγμή που η Δήμητρα Πισπιρίγκου λυγίζει και ξεσπά σε κλάματα. Ζητά από την έδρα ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσει. Είχε προηγηθεί βροχή ερωτήσεων τόσο από την πρόεδρο όσο και από την εισαγγελέα.

Δήμητρα: Εκείνη την στιγμή ήμουν σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι από τα χέρια. Φώναζε. Δεν θυμάμαι τι έλεγε.
Πρόεδρος: Όταν κάνατε εσείς ΚΑΡΠΑ πόση ώρα κράτησε;
Δήμητρα: 1,2,3 λεπτά δεν θυμάμαι.
Πρόεδρος: Είστε σίγουρη για τους χρόνους;
Δήμητρα: Ναι.
Πρόεδρος: Εκείνη την στιγμή η κατηγορούμενη τι έκανε ;
Δήμητρα: Ήταν σε σοκ.
Πρόεδρος: Γιατί δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ η ίδια την ώρα που κάνατε εσείς ΚΑΡΠΑ; Είναι πολύτιμα λεπτά.
Δήμητρα: Γιατί ήταν δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί.. Σταμάτησα την ΚΑΡΠΑ και συνέχισε η Ρούλα.
Πρόεδρος: Γιατί να καλέσετε εσείς το ΕΚΑΒ και όχι η κατηγορούμενη;
Δήμητρα: Γιατί ήταν σε σοκ όπως σας είπα.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου είναι κομβική και αυτό γιατί εκείνο το μοιραίο βράδυ τρεις άνθρωποι βρίσκονταν στο σπίτι με το νεκρό βρέφος. Η Δήμητρα, η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και η κατηγορούμενη.

Πρόεδρος: Ξεκαθαρίστε μας για το βράδυ που έφυγε η Ίριδα… Μόλις βρήκατε το παιδί ανάψατε το φως;
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όχι
Πρόεδρος: Στην κατάθεση σας έχετε πει ότι ανάψατε το φως. Είπατε ότι είδατε τα χείλη της μελανιασμένα…
Δήμητρα: Όχι, εγώ δεν άναψα το φως.
Πρόεδρος: Στην ίδια κατάθεση λέτε ότι δεν είχατε αποκοιμηθεί γιατί μιλήσατε με την κατηγορουμένη.
Δήμητρα: Έτσι απάντησα…
Πρόεδρος: Άρα το σωστό ποιο είναι;
Δήμητρα: Εγώ περίμενα να γυρίσει. Φαίνεται σαν να έδωσα άλλη απάντηση γιατί ήταν διαφορετική η ερώτηση που μου έγινε τότε.
Πρόεδρος: Το πανάκι το θυμάστε;
Δήμητρα: Όχι. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι το πανάκι.
Πρόεδρος: Τους άνδρες του ΕΚΑΒ;
Δήμητρα: Όχι δεν θυμάμαι.

Σε πολλά σημεία η μάρτυρας δήλωνε ασθενή μνήμη ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως και η μητέρα της μπερδεύει τις ημερομηνίες.

Εισαγγελέας: Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Μπορεί και από άγχος, ή επειδή έχει περάσει καιρός. Η μητέρα σας στην κατάθεσή στην αστυνομία είπε ότι όταν χώρισαν, η Ρούλα ήρθε στο πατρικό σπίτι για τρεις μέρες. Εσείς όμως λέτε ότι εσείς και η μάνα σας πήγατε στο σπίτι της Ρούλας. Τι ισχύει από τα δύο;
Δ: Η μάνα μου μπερδεύει τις ημερομηνίες. Δεν μπορεί να τοποθετήσει τα γεγονότα χρονικά.
Εισ: Άρα τι ώρα έγιναν αυτά;
Δ: Γύρω στη μία παρά.
Εισ: 12.48 μιλήσατε στο τηλέφωνο συγκεκριμένα.

Τα επίμαχα μηνύματα για τη βέρα

Η αδελφή της κατηγορούμενης ρωτήθηκε για τα επίμαχα μηνύματα που αντάλλασσε μαζί της τον Απρίλιο του 2021.

Δυο παιδιά είχαν φύγει από τη ζωή, το τρίτο έδινε μάχη στο νοσοκομείο και οι αδελφές Πισπιρίγκου συζητούσαν για το αν ο Δασκαλάκης φορούσε βέρα.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως γίνεται με πρόσφατους δύο θανάτους και ένα παιδί στο νοσοκομείο, να σας ρωτάει για τη βέρα;
Δ: Εκείνη την περίοδο είχαν έντονους τσακωμούς. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πάει η ίδια η Ρούλα και να πει στο παιδί ότι η ίδια είχε εξωσυζυγική σχέση. Φανταστείτε τι της ζητούσε. Για αυτό είχαν έντονο τσακωμό. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν πολύ επιθετικός, την έβριζε. Μια φίλη μας είπε ότι δεν τον νοιάζει το παιδί. Είναι στην τάδε καφετέρια και το παίζει γκόμενος. Εε και η αδερφή μου ζήτησε να προσέχω τι ανεβάζει στα social.
Πρ: Για ποιο λόγο; Με ένα παιδί στο νοσοκομείο και ένα παιδί νεκρό; Σας προβλημάτισε;
Δ: Όχι. Έμπαινα στο προφίλ του και έβλεπα αν χρειαστεί κάτι ο δικηγόρος για την αγωγή. Επίσης τότε δεν ξέραμε ότι η Τζωρτζίνα είχε κάτι σοβαρό. Τώρα που τα βλέπω απέξω, ίσως να φταίω κι εγώ. Έπρεπε να της πω να μην ξανασχοληθούμε.

Στη συνέχεια η μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και από τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη που στάθηκε στο γεγονός πως με ένα μωρό χωρίς σφυγμό στο σπίτι δεν κάλεσε πρώτα το ΕΚΑΒ αλλά τον Μάνο Δασκαλάκη.

Μήνυση του Μάνου Δασκαλάκη στην Δήμητρα Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε μήνυση κατά της Δήμητρας Πισπιρίγκου για ψευδή κατάθεση.

«Σε κάθε κατάθεση μια νέα ιστορία, ένα καινούριο αφήγημα. Υπάρχουν σοβαρές και σημαντικές αντιφάσεις τις οποίες το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψιν του. Μάλιστα η μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει σήμερα αυτές τις αντιφάσεις. Δεν υπάρχει μια σοβαρή εξήγηση για το τι έγινε μέσα στο σπίτι εκείνο το βράδυ… Πρέπει να υποβάλλουμε μήνυση κατά της Δήμητρας Πισπιρίγκου για ψεύδη κατάθεση καθώς ζητά να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί οποιεσδήποτε άδικες πράξεις από πλευράς της Δ. Πισπιρίγκου», είπε η Εύα Αμπάζη, δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

 

 

megatv.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ