Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άραξο

Την Κυριακή 21/4

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε θα συμμετέχει στη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Άραξου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής  Δράσης,   Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 10:30 π.μ.

Καλούνται τα μέλη του συνδικάτου, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, να συμμετέχουν μαζί με το συνδικάτο Οικοδόμων στην κινητοποίηση της Κυριακής 21 Απρίλη.

H συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης Απαγορευμένης Πορείας στις 21 Απριλίου 1963.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη μια επικίνδυνα κλιμακούμενη πολεμική δραστηριότητα.

Οι πολεμικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, φαίνεται να παίρνουν  απρόβλεπτες και επικίνδυνες διαστάσεις για την περιοχή και το μέλλον των λαών, σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς  συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας.

Η Κυβέρνηση βάζει πλάτη στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη χώρα..

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, τον κάθε εργαζόμενο που βιώνει καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες της σκληρής , αντιλαϊκής  πολιτικής τόσο αυτής της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, που στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων - Ε.Ε, να δώσουν μαζικό παρών στην κινητοποίηση στον Άραξο διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς αυτής της επικίνδυνης για τους λαούς λυκοσυμμαχίας..

Είναι επιτακτική ανάγκη  να προβληματιστεί κάθε εργαζόμενος, που βλέπει τη ζωή του μέρα με τη μέρα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την όξυνση της φτώχειας, της ακρίβειας, της φοροληστείας, της καταστολής, με την εμπορευματοποίηση της  Υγείας , της Παιδείας κ.τ.λ. την ώρα που κάθε χρόνο η Ελλάδα πληρώνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για νατοϊκές δαπάνες που όχι μόνο καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά αντίθετα  την καθιστούν θύτη και στόχο αντιποίνων !

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, απειλεί με γενίκευση του πολέμου, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

 Έχουμε μπει σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης του πολέμου μετά και από την αναμενόμενη  επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους. 

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περίπτωση νέας επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Η συνεχιζόμενη  γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού  από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, όπως και οι επιθέσεις τους στη Συρία και στο Λίβανο, αλλά και οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργούν ένα  εκρηκτικό μίγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί  να ανάψει τη φωτιά ενός γενικευμένου πολέμου, που θα φέρει δυστυχία και προσφυγιά.  

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. 

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. 

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης μπορεί να συμβάλλει στην κλιμάκωση του αγώνα γι αυτό και Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.
  • Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. 
  • Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

21 ΑΠΡΙΛΗ | 10:30πμ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΑΡΑΞΟ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ