Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
  • 100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
  • λίγο αλάτι
  • 140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι

Tips

  • Εάν τα παξιμαδάκια παραμείνουν μαλακά μετά τα 25 λεπτά τα βάζετε ξανά στον φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
  • Εάν δεν προμηθευτείτε κάποιο έτοιμο μίγμα άλευρων για γλυκά, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αναμιγνύοντας 3 είδη: 200γρ. ρυζάλευρο καστανό, 100γρ. ρυζάλευρο λευκό και 100γρ. ταπιόκα.

olivemagazine.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ