Υλικά
- 150γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
- 100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
- 1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
- λίγο αλάτι
- 140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
Tips
- Εάν τα παξιμαδάκια παραμείνουν μαλακά μετά τα 25 λεπτά τα βάζετε ξανά στον φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
- Εάν δεν προμηθευτείτε κάποιο έτοιμο μίγμα άλευρων για γλυκά, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αναμιγνύοντας 3 είδη: 200γρ. ρυζάλευρο καστανό, 100γρ. ρυζάλευρο λευκό και 100γρ. ταπιόκα.