Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας: 30 Μάρτη - Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

"Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα"

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας αναφέρεται:  

Μπροστά στην 30η Μάρτη, μέρα της Παλαιστινιακής Γης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) δυναμώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες της ισραηλινής κατοχής και στον αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα. Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκεται στις γυναίκες της Παλαιστίνης και τα παιδιά τους, που αντιμετωπίζουν τη βάναυση βία και τρομοκρατία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής.

Καταδικάζουμε τα διαχρονικά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής που δολοφονεί, φυλακίζει, βασανίζει τους Παλαιστίνιους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, που διαπράττει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την κυβέρνηση που τόσους μήνες  στηρίζουν  το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ να σκοτώνει χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και αμάχους αφήνοντας πίσω ερείπια, πείνα και δυστυχία, προκαλώντας ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων της σύγχρονης ιστορίας.

Δεν ανεχόμαστε την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε βασικό στήριγμα του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, όπως γίνεται και με την αποστολή της Φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατευτούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Δεν δεχόμαστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να γίνονται το δεξί χέρι των δολοφόνων των λαών, και ο τόπος μας να γίνεται στόχος αντιποίνων.

Εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα!
Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ