Ένα χειροκρότημα - προσβολή αντί απαντήσεων για το έγκλημα

Του Θέμη Μπάκα*

Δεν το πιστεύει ακράδαντα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι οι δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την εδραιωμένη πεποίθηση της κοινωνίας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει το έγκλημα των Τεμπών. Τουλάχιστον το 85% των Ελληνίδων και των Ελλήνων, πιστεύει ότι υπάρχει συγκάλυψη. 

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έγινε στη «σκιά» του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για την κρατική μονταζιέρα στα ηχητικά των κρίσιμων συνομιλιών πριν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών,  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολούθησε και εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επανάφερε τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις επιβεβαιωμένες -και από το ίδιο το Μαξίμου- αποκαλύψεις για κοπτοραπτική των ηχητικών που είχαν ως στόχο την χειραγώγηση της Κοινής Γνώμης και την ενίσχυση του αφηγήματος περί ανθρώπινου λάθους. Κι αυτά είναι τα εξής:
· Ποιοι είχαν πρόσβαση στα ηχητικά;
· Ποιοι παρέλαβαν το στικάκι με τις συνομιλίες και ποιοι έκαναν αντίγραφά του;
· Ποιοι συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών;
· Ποιοι αποφάσισαν να σταλούν τα ηχητικά στις ανακριτικές αρχές με καθυστέρηση δύο ημερών;
· Ποιοι τα προώθησαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μονταρισμένα;
· Ποιος έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» λίγες ώρες μετά την τραγωδία το μονταρισμένο υλικό των συνομιλιών;

Δυστυχώς, όμως, αντί να δίνονται από την κυβέρνηση οι αναγκαίες απαντήσεις, είδαμε το χειροκρότημα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έδωσε ένα υποκριτικό «σόου» στην απέλπιδα προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ήταν από την πλευρά τους μια ευθεία προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι σε ισόβιο πένθος.

 

*Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ