Σολομός: Η καλύτερη συνταγή για αφράτο και ζουμερό ψάρι

Ο σολομός είναι ιδιαίτερα υγιεινός και τώρα μπορείτε να τον μαγειρέψετε μόλις μέσα σε 10 λεπτά και να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο με αυτή την εύκολη συνταγή.

Αυτή η νόστιμη συνταγή για μαριναρισμένο σολομό μπορεί να μαγειρευτεί σε εσωτερική σχάρα φούρνου ή σε εξωτερική σχάρα ακόμη και σε τηγάνι.Οι γεύσεις του λεμονιού, του θυμαριού και του σκόρδου απορροφούνται από τον σολομό που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δημιουργώντας ένα γευστικό, αφράτο, ζουμερό ψάρι.

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το δείπνο μαριναρισμένου σολομού χωρίς γλουτένη είναι φιλέτα σολομού, λεμόνια για ξύσμα και χυμό, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο σκόρδο. Ο σολομός μαρινάρεται στο χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο και στη συνέχεια ψήνεται γρήγορα στη σχάρα ή στο φούρνο.

Μπορείτε να σερβίρετε με το αγαπημένο σας λαχανικό. Η κινόα ή το καστανό ρύζι θα ήταν επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο γι’ αυτή την εύκολη, νόστιμη συνταγή σολομού.

Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών για το μαρινάρισμα)
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά

4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Σημειώσεις συνταγής

Για να ψήσετε τον σολομό, τοποθετήστε τον σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.

Αν δεν σας αρέσει το θυμάρι, μπορείτε να δοκιμάστε δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, μαϊντανό, κόλιανδρο ή το αγαπημένο σας βότανο.

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για τρόφιμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σολομό και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 1 ώρα.

Προθερμάνετε μια εσωτερική σχάρα, μια εξωτερική σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώστε τη σχάρα ή το τηγάνι.

Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει αφράτος. Σερβίρετε με πρόσθετες φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ