Ολυμπιακός: Πάτησε... γκάζι στο 4ο δεκάλεπτο και διέλυσε τη Βιλερμπάν!

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/3), στο τέλος όμως λύγισε με 80-64 τη Βιλερμπάν για την 31η αγωνιστική της EuroLeague.

Το ματς με τη Βιλερμπάν δεν ήταν... υψηλής επικινδυνότητας, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χαλαρός το βράδυ της Πέμπτης (21/3), κινδύνευσε, στο τέλος όμως νίκησε με 80-64 τους Γάλλους για την 31η αγωνιστική της EuroLeague και συνέχισε προς τους στόχους της εξάδας και της τετράδας στην κανονική περίοδο.

Στο 19-12 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (12-4 εντός και 7-8 εκτός έδρας), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στηρίζεται στο α' μέρος στον Μουστάφα Φαλ και να βλέπει την καταπονημένη ομάδα του να κάνει τη δουλειά με υπερπροσπάθεια. Με ένα ξέσπασμα στα μέσα της τέταρτης, με φάσεις του Σακίλ ΜακΚίσικ σε άμυνα κι επίθεση, με ένα εκπληκτικό σερί 18-0 που γύρισε τούμπα την αναμέτρηση (από το 59-61 στο 77-61). Πρώτος σκόρερ και πάλι ο Άλεκ Πίτερς, οικονομικός, αποτελεσματικός και πάνω απ' όλα καθοριστικός.

Στο 7-24 έπεσε η ASVEL (4-11 εντός και 3-13 εκτός έδρας), που δεν έχει κάτι να κυνηγήσει, έκανε την προσπάθειά της, τελικά χρησιμοποίησε τον Νάντο ντε Κολό που υπολόγιζε να ξεκουράσει και λύγισε φυσιολογικά απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Κέρδισε το χειροκρότημα για τη μαχητικότητά της και λίγο έλειψε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν. DNP για τον Ντεσόν Τόμας και τον Ντέιβιντ Λάιτι.

Ο MVP

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ο game changer του Ολυμπιακού και ήταν και το βράδυ της Πέμπτης (21/3) χωρίς να γεμίσει ιδιαίτερα τη στατιστική του. Το τρίποντό του, η ενέργεια στην άμυνα που οδήγησε σε σκορ των ερυθρόλευκων στην επίθεση, η ορμή του βοήθησαν στο ξέσπασμα των ερυθρόλευκων όταν όλα έδειχναν εναντίον τους.

Ο αδύναμος κρίκος

Κακό ματς από τον Ζοφρέ Λοβέρν που τα έσπασε, δεν υπήρχαν "κακοί" από την πλευρά της Βιλερμπάν. Αντιθέτως, δεν έκανε καλό ματς ο Αϊζέια Κάναν που έμεινε στους 5 πόντους σε 18:41 από 1/8 σουτ (0/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα).

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 32η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν (28/3 στις 21:30), ενώ η Βιλερμπάν θα υποδεχθεί το Μονακό (28/3 στις 22:00).

sport24.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ