Η Εφές σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού στην Πόλη

Κακός μπελάς η Αναντολού Εφές για τον Ολυμπιακό, τον νίκησε με 85-72 για την 30η αγωνιστική της EuroLeague και του έκοψε τη φόρα προς την τετράδα. Ζωντανοί για τη 10η θέση οι Τούρκοι που έπαιξαν με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Το σερί σταμάτησε στις έξι νίκες. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε το βράδυ της Τρίτης (19/3) στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές (83-72) και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague, έχασε μία τεράστια ευκαιρία να κάνει άλμα προς την τετράδα που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Στο 18-12 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (11-4 εντός και 7-7 εκτός έδρας), με τον Μουστάφα Φαλ να παίζει στο... 110% των δυνάμεών του, με τον Άλεκ Πίτερς να σκοράρει με οικονομία, με τον Τόμας Γουόκαπ να σφίγγει ξανά τα δόντια και να οργανώνει, αλλά και με την άμυνα να μη βρίσκεται στο ιδανικό επίπεδο στο σπίτι μίας ομάδας που παίρνει δύναμη από το κοινό της. Αποβλήθηκε 4.8" πριν από το φινάλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που είχε έντονα παράπονα από τον διαιτητή Μπαένα.

Στο 13-17 ανέβηκε η Αναντολού Εφές (11-4 εντός και 2-13 εκτός έδρας), που επιμένει για τη 10η θέση και θα δώσει μεγάλη μάχη με την Παρτίζαν, με τη Βαλένθια, με τη Μπάγερν Μονάχου και με την Αρμάνι Μιλάνο για την κατάκτησή της και για τη συμμετοχή στο Play-In. Τίμπορ Πλάις και Σέιν Λάρκιν έβαλαν τα θεμέλια, Ντέρεκ Γουλις και Μπράιαντ - Κλάιμπερν ακολούθησαν, για μία δίκαιη, καθαρή και τεράστιας σημασίας νίκη που βοήθησε την ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς να επιβιώσει.

sport24.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ