Ρωσία: Πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου – Νεκροί θεωρούνται οι επιβαίνοντες

Στην περιοχή του Ιβάνοβο

Η Ρωσία είπε ότι ένα από τα στρατιωτικά αεροσκάφη φορτίου Ilyushin Il-76 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση την Τρίτη με 15 επιβαίνοντες λόγω φωτιάς σε έναν από τους κινητήρες του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η συντριβή σημειώθηκε στην περιοχή του Ιβάνοβο. Τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Βίντεο στα ρωσικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα αεροπλάνο με έναν κινητήρα τυλιγμένο στις φλόγες να κατευθύνεται προς το έδαφος. Μια μαύρη στήλη καπνού φάνηκε να ανεβαίνει στον ουρανό καθώς ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους στην περιοχή.

«Γύρω στις 13:00 ώρα Μόσχας, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 συνετρίβη κατά την απογείωση για προγραμματισμένη πτήση στην περιοχή του Ιβάνοβο», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Στο αεροσκάφος λέγεται ότι επέβαιναν οκτώ μέλη του πληρώματος και επτά επιβάτες.

Το TASS, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ότι και οι 15 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο θεωρούνται νεκροί.

Η συντριβή έρχεται εβδομάδες μετά τη συντριβή ενός αεροπλάνου IL-76 που η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου συνετρίβη σε ρωσική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία. Η περιοχή του Ιβάνοβο βρίσκεται πάνω από 700 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ