Μητσοτάκης για τα αστακοκάραβα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο το 2016 για εμένα και τελικά στριμώχτηκε ο Κασσελάκης

Μήνυμα συσπείρωσης στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι αντίπαλός μας στις στις εκλογές του Ιουνίου είναι η χαλαρή ψήφος και εξαπέλυσε νέες βολές σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία και κατηγόρησε για «ιδεολογική και πολιτική γύμνια» με αφορμή τη στάση που κράτησαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και προσωπικά προς τον κ. Κασσελάκη με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος για τις εταιρείες που διαθέτει στο εξωτερικό . «Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να κάνει σημαία του ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα επετειακό σήμα για το κόμμα το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024 η οποία όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι» ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα.

Σε ότι αφορά την Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων.  

Σε ότι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. «Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος» ανέφερε. 

Τα μηνύματα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράτραξης για τις ευρωεκλογές του ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρωτόν για το αν θα παραμέινει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δευτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις. 

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν και οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το επετειακό συνέδριο της ΝΔ. Πού αλλού στο Ζάππειο, στον χώρο που είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με τον Εθνάρχη.

Το επετειακό σήμα της ΝΔ 

 Γιορτάζουμε 50 χρόνια ζωής του κόμματός μας. 19:09:55 Ξεχωριστό έμβλημα της ΝΔ, με σήμα τον αριθμό 50, όσα τα χρόνια της ΝΔ και με τη φλόγα του πυρσού. Αυτός ο πυρσός που μας συνόδευε σε όλους τους αγώνες για την παράταξή μας.

 Η αναδρομή στο 2019 - Τι γλιτώσαμε

 Κι όμως πέντε χρόνια μετά και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν, τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα του 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια πια ανεργία.

Στόχος ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός 1500 ευρώ. Θετικό περιβάλλον από επενδυτική βαθμίδα και η άμυνά μας ισχυρή όσο ποτέ. Αλλά και η εθνική φωνή αντηχεί όσο ποτέ.

Εξάμηνο κυβερνητικής τετραετίας

Στήριξη εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, αξιοπρεπή υγεία, σύγχρονη παιδεία, σε κράτος ανθρώπινο και ψηφιακό που θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στον πολίτη. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Μήνυμα για την ακρίβεια

Ενισχύουμε το εισόδημα και στηρίζουμε τα νοικοκυριά. 19:18 Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με αφορμη΄τον παγκόσμιο πληθυσμό νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των καταναλωτών, είναι βαθιά γελασμένοι.
19:18:30 Έχουμε κάνει 30.000 ελέγχους. Μπορεί οι αποδοχές να ανέβηκαν, γνωρίζω όμως καλά ότι ο πληθωρισμός επιμένει ιδίως στα τρόφιμα. Δεν ισχυρίζομαι ότι δίνουμε οριστική λύση σε πρόβλημα σύνθετο. Όμως παλεύουμε, το παρακολουθούμε, είμαστε από πάνω από το πρόβλημα.

Παιδεία - Η μεγάλη μεταρρύθμιση

 Έχουμε από την Παρασκευή έναν νέο νόμο. Αναβαθμίζει το πανεπιστήμιο της Θράκης σε κορυφαίο ίδρυμα. Αλλά επιτέλους δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην πατρίδα μας, δίνοντας την ευκαιρία σε Ελληνόπουλα να κάνουν σπουδές χωρίς να ξενιτεύονται. Είναι πρωτίστως νίκη της νεολαίας μας.

Είναι μια δικαίωση για τους πολλούς αγωνιστές ΔΑΠίτες που τους βλέπω σήμερα με γκρίζα ή χωρίς καθόλου μαλλιά.

Πολιτική γύμνια, όσων αντιδρούν στη μεγάλη μεταρρύθμιση. Ενας ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά να αρνείται παράρτημα του πανεπιστημίου που υπερηφανεύεται ότι σπούδασε ο πρόεδρός του. Και ένα ΠΑΣΟΚ αμήχανο να αλλάζει διαρκώς θέσεις, μπερδεύοντας ίσως και τους οπαδούς τκαι τους βουλευτές τους. Πράσινο τον ήξεραν, ξεθυμασμένο κόκκινο βγήκε.

Ποιος φοβάται τη σύγκριση και τις απαιτήσεις;

Θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα. Αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών, με ορίζοντα το 2027. Και παράλληλα οι ευρωεκλογες πρέπει να αναδείξουν τη δύναμη που οι Έλληνες θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη.

Ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας;

Ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που επιμένουν και σήμερα να διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές του δεν δίστασαν να ζητήσουν μέχρι και διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ένας ευρωβουλευτής του μάλιστα πρωτοστάτησε. Ένα ψήφισμα που λέει ότι για κάθε ναυάγιο με μετανάστες δεν ευθύνονται οι διακινητές, αλλά το Λιμενικό. Ψήφισμα που λέει ότι την Ελλάδα την κυβερνά μια Χούντα.

Τα ίδια πρόσωπα τόλμησαν να μιλήσουν για ελεγχόμενη ενημέρωση, όταν έχουν τους δικούς τους που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Αναφέρθηκαν στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί ότι ήταν λάθος η στοχοποίηση αντιπάλων του για τη Νοβάρτις, αλλά και για τον διαγωνισμό για τα ΜΜΕ.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα αποκαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν  νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

ΜΙα τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της.

Το δίλλημα των εκλογών

Θα έχουμε αντιπαράθεση μετωπική. θα έχει φόντο ευρωπαϊκό, αλλά και περιεχόμενο εθνικό. Εκεί θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που περιφρουρούν επεκτείνοντας τον φράχτη στον Έβρο τα σύνορά μας με αυτές που τα ήθελαν ορθάνοιχτα και  φυλαχτα. Όσα θωρακίζουν τις ένοπλες δυνάμεις. ΝΔ της αύξησης μισθών με αντιπολίτευση ομήρους του χθες. Θα αναμετρηθεί η ευρωπαϊκή παράταξη που έφερε στη χώρα τα 36 δις με όσους υπάρχουν μόνο για να τη δυσφημούν στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

 Μήνυμα σταθερότητας σε πολύ ταραγμένο διεθνές περιβάλλον.

Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια. Η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να  κλονίσει κατακτήσεις που τώρα είναι δεδομένες περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός. Ούτε κάλπες που πρέπει να γίνουν αφορμή τυφλής διαμαρτυρίας. Άλλο σήμα θέλει να στείλει ο ψηφοφόρους και άλλα επιστρέφονται.

Κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές με τον μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους. Αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα, βλέπουν μόνο τη σκιά τους. Ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα.

Η ΝΔ κράτησε τη χώρα μέσα στην Ευρώπη. Τώρα πρωταγωνιστεί στην κοινή πορεία.

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ