Χαρίτσης: Η Τέχνη δεν προσφέρεται ούτε για εθνικούς θριάμβους ούτε για εθνικές τραγωδίες

Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς της ταινίας Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου που απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ έδωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε πως η Τέχνη δεν προσφέρεται ούτε για εθνικούς θριάμβους ούτε για εθνικές τραγωδίες. «Ανήκει στους δημιουργούς της και σε όλους εμάς που την απολαμβάνουμε, με τον υποκειμενισμό που αυτή πάντα εμπεριέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δύο ταινίες όμως που σάρωσαν στα φετινά Όσκαρ είναι και αυτές εξαιρετικές δημιουργίες»

Ακολούθως επισήμανε ότι ίδιος εκτίμησε περισσότερο τις ταινίες «Ζώνη Ενδιαφέροντος» και «Ανατομία μιας Πτώσης», προσθέτοντας ωστόσο πως «οι δύο ταινίες όμως που σάρωσαν στα φετινά Όσκαρ είναι και αυτές εξαιρετικές δημιουργίες που συνομιλούν με την εποχή τους».

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε πως «η υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης ιδωμένη μέσα από το μοναδικό πρίσμα του Γιώργου Λάνθιμου στο Poor Things και η φρίκη του πολέμου, των πυρηνικών αλλά και της Μακαρθικής δυστοπίας στο Oppenheimer, ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας στις κινηματογραφικές αίθουσες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ