Ο Άγιαξ δεν μπόρεσε να νικήσει στο Άμστερνταμ τη Φορτούνα του Σιόβα

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην Eredivisie

Η Φορτούνα Σιτάρντ, με τον Δημήτρη Σιόβα να είναι ξανά στη βασική ενδεκάδα και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας, ανέτρεψε τα προγνωστικά και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με 2-2 επί του Άγιαξ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην Eredivisie.

Η ομάδα του Άμστερνταμ προηγήθηκε νωρίς με τον Τέιλορ (8'), αλλά στη συνέχεια η Φορτούνα αξιοποίησε τα αμυντικά λάθη και ανέτρεψε το σκορ με τα γκολ των Ντουάρτε (49') και Σιέρχουϊς (66'). Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια άσκησαν ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη περιοχή και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπρόμπεϊ στο 89ο λεπτό.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε ξανά δίχτυα και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην εύκολη επικράτηση της Αλκμααρ επί της Εξέλσιορ με 4-0. Ο Έλληνας διεθνής φορ πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο 15ο λεπτό και έφθασε τα 22 συνολικά στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, επιστρέφοντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, «πιάνοντας» τον Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν.

Επίσης, ο Παυλίδης έγινε ο έκτος παίκτης του ολλανδικού συλλόγου που φτάνει τα 50 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και ο τρίτος τον 21ο αιώνα μετά τους Κένεθ Πέρεζ και Μουνίρ Ελ Χαμντάουι.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ