Ντοματόσουπα με κριθαράκι και πέστο

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σέλινα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ντοματοπολτός
400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
400 γρ. κονσέρβα ρεβίθια
150 γρ. κριθαράκι ή άλλα μικρά ζυμαρικά
700ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το πέστο και το υπόλοιπο λάδι, και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Βήμα 2ο

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώστε και μοιράστε τη σε μπολ.

Βήμα 3ο

Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με το πέστο και περιχύστε τη σούπα. Σερβίρετε με κομμάτια από τραγανό ψωμί.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ