«Εμίλ» η κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα - Ισχυρές βροχοπτώσεις από το απόγευμα της Πέμπτης στα Δυτικά

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Αλλάζει όνομα η κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας και από Δωροθέα θα αποκαλείται πλέον Εμίλ. Τους λόγους εξηγεί σε ανάρτηση του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο κ. Κολυδάς στην ανάρτησή του παραθέτει τους ανανεωμένους προγνωστικούς χάρτες από την Eumetnet, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο αλλάζει όνομα και από Dorothea γίνεται Emil, το οποίο όμως παράλληλα εξασθενεί».

 

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη με την έλευση της κακοκαιρίας θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα είναι πιθανώς ισχυρά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ