Πάτρα: Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνουν οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων παιδιών που σκοτώθηκαν στην Αρέθα

Λες και έχει παγώσει ο χρόνος, για τις οικογένειες Στεργίου και Παπαδόπουλου. Κανείς δεν έχει πιστέψει πως αυτά τα δύο παλικάρια, ο Γιάννης και ο Γιώργος δεν θα ξαναπεράσουν την πόρτα των σπιτιών τους, έχοντας “πετάξει” ψηλά, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι που κανείς τους δεν πίστευε ότι θα κάνει.

Ομως η μοίρα έγραψε την πιο θλιβερή ιστορία για τα δύο παλικάρια, λίγο πριν τις 11 τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν ο 30χρονος Α.Π., σεφ στο επάγγελμα, έκανε την μοιραία κίνηση και έστριψε αριστερά στην οδό Αρέθα παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Στεργίου Κώστας Κρεμμύδας θα δηλώσει το πρωί της Παρασκευής παράσταση πολιτικής αγωγής. Το ίδιο θα πράξει και ο δικηγόρος που θα αναλάβει την οικογένεια Παπαδόπουλου. “Κάναμε αυτοψία στην διασταύρωση. Μετρήσαμε τους χρόνους από το πράσινο στο πορτοκαλί και στη συνέχεια στο κόκκινο. Είναι ξεκάθαρο πως ο οδηγός του ΙΧ πέρασε με κόκκινο. Στο βίντεο από την κάμερα γειτονικού καταστήματος διακρίνεται το πράσινο στην κατεύθυνση κίνησης της μηχανής των δύο παιδιών για αρκετά δευτερόλεπτα. Είναι αυταπόδεικτο ότι ο οδηγός του ΙΧ έχει παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη και η μηχανή των παιδιών έπεσε πάνω του” δήλωσε στη “Γνώμη” ο κ. Κρεμμύδας.

Η μηχανή στην οποία επέβαιναν τα δύο παλικάρια, δεν ανήκε ακόμη στον οδηγό Γιάννη Στεργίου. Στην ουσία την είχε αγοράσει, όμως τυπικά απέμενε μία τυπική διαδικασία για να περάσει στο όνομά του. Ο πωλητής είναι φίλος του 20χρονου και μάλιστα όπως μας είπε θα κάνει και εκείνος μήνυση για το τροχαίο. Οι φίλοι των δύο παιδιών συνεχίζουν και αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη τους, στο σημείο της τραγωδίας. Ανάβουν κεριά, αφήνουν λουλούδια, γράφουν σημειώματα.

ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ