Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο "Φύλλα Εργασίας στην Παραγωγή Γραπτού Λόγου"

Της Βασιλικής Ρεσβάνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το βιβλιοπωλείο Discover και η «Ελληνοεκδοτική» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Ρεσβάνη με τίτλο «Φύλλα Εργασίας στην Παραγωγή Γραπτού Λόγου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, τηλ.: 2610624916).
Για τη διάρθρωση του βιβλίου και το σκεπτικό που υπηρετεί θα μιλήσουν  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννης Καραντζής  και η συγγραφέας του βιβλίου Βασιλική Ρεσβάνη.

Θα συμμετέχουν μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει η Χορωδία CantAbile της Φιλαρμονικής. Εταιρίας Ωδείο Πατρών.
Μαέστρος: Ιωάννα Μιντιλογλίτη
Κρουστά: Μάνος Αντωνόπουλος
Τρομπόνι: Σπύρος Κανταρέλης
Πιάνο: Ευαγγελία Μητρογιάννη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το εκπαιδευτικό βιβλίο Φύλλα Εργασίας στην Παραγωγή Γραπτού Λόγου – Α΄ Δημοτικού έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού να αναπτύξουν τον γραπτό λόγο βήμα βήμα. Στα σαράντα (40) Φύλλα Εργασίας του βιβλίου, που οργανώνονται σε πέντε (5) ενότητες, περιλαμβάνονται:

• Δραστηριότητες παραγωγής προφορικού λόγου, μέσω των οποίων οι μαθητές/μαθήτριες εξασκούνται –αρχικά προφορικά– στην αφήγηση μιας ολοκληρωμένης, έστω και πολύ σύντομης, ιστορίας.

• Ασκήσεις σύνταξης/σχηματισμού προτάσεων, για την κατανόηση της δομής τής πρότασης και της λειτουργίας της στον λόγο.

• Δραστηριότητες παραγωγής γραπτού λόγου: δραστηριότητες σύνταξης σύντομων, αλλά οργανωμένων κειμένων (περιγραφής, αφήγησης κ.ά.) με ολοκληρωμένο νόημα. Οι μαθητές/μαθήτριες καθοδηγούνται με σαφείς και σύντομες ερωτήσεις, ώστε να «χτίζουν» το κείμενό τους βήμα βήμα.

• Ασκήσεις λεξιλογίου, απαραίτητου εφοδίου στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις ασκήσεις και τις δραστηριότητες των Φύλλων Εργασίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ