Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ 1-3: Το γύρισε με Ζίβκοβιτς ο «δικέφαλος»

Ο Παναιτωλικός μπορεί να προηγήθηκε με το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη μόλις στο 5ο λεπτό, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο κι έφυγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. O Δικέφαλος του Βορρά μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, επέστρεψε στις νίκες και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ. Σε δύσκολη θέση συνεχίζει ο Παναιτωλικός ο οποίος έμεινε στην 11η θέση με 19 βαθμούς.

Δυνατό ξεκίνημα και γρήγορο προβάδισμα για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός είχε εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, έχοντας μία καλή φάση κι ένα γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 3ο λεπτό ο Ζοάο Πέδρο συνεργάστηκε άψογα με τον Χατζηθεοδωρίδη μέσα στην περιοχή, με τον Έλληνα μέσο να επιχειρεί το γυριστό και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Ο 26χρονος μέσος όμως βρήκε ον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα, όταν με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ζίβκοβιτς κι έκανε το 1-0.

Αντίδραση από τον ΠΑΟΚ μετά το αρχικό μούδιασμα

Ο ΠΑΟΚ μετά το αρχικό μούδιασμα άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές του στο γήπεδο, προσπαθώντας να βρει γρήγορα το γκολ ισοφάρισης. Στο 10’ ο Ντεσπόντοφ έκανε την κεφαλιά μετά το γύρισμα το Σουάρες, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε εύκολα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ με πολύ φάλτσο κι έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα. Στο 19’ πάλι ο Αυστριακός απείλησε για τους φιλοξενούμενους, αφού εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η τρίτη φορά που ο Μουργκ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά η προσπάθεια του Αυστριακού δεν ήταν πολύ δυνατή και ο Τσάβες έδιωξε με ευκολία.

Έπεσε ο ρυθμός μετά το 30’, κι άλλο δοκάρι για τον Δικέφαλο

Μετά το πρώτο μισάωρο, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 34’, με τους γηπεδούχους να πατάνε περιοχή μετά από αρκετή ώρα. Ο Σενγκέλια σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζοάο Πέδρο έπιασε την  κεφαλιά , ωστόσο αστόχησε από κοντινή απόσταση. Στο τελευταία κομμάτι του πρώτου μέρους ο Δικέφαλος απείλησε δύο φορές. Στο 42’ ο Μεϊτέ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, και στο 45’ ο Κωνσταντέλιας μετά από ωραίο ελιγμό μέσα στην περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Χαμηλό τέμπο στην επανάληψη, ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά για τον ΠΑΟΚ

Οι Αγρινιώτες μπήκαν καλά και στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν μια καλή στιγμή στο 47’. Ο Χατζηθεοδωρίδης πήρε το ριμπάουντ μετά από την απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Κωνσταντέλια, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ντεσπόντοφ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ισοφάρισε στο 72΄ με τον Σάστρε (η μπάλα βρήκε στον Τορεχόν κι άλλαξε πορεία), κι έφτασε στην ολική ανατροπή του σκηνικού με την «χρυσή» αλλαγή, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στο 73′ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, στο οποίο δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Τσάβες.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ