Πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα

10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

 770 γρ. κομπόστα μήλου (ή αχλαδιού ή ροδάκινου), χωρίς σιρόπι, σε λεπτές φέτες
 1 κούπα κρέμα βανίλιας (προτιμότερο ελαφριά - την ετοιμάζουμε με κάποιο έτοιμο μείγμα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
 3 ασπράδια αυγών
 1 πρέζα αλάτι
 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
 ελάχιστο λάδι για το σκεύος

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150° C.
Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου (ή το αλείφουμε με ένα πινέλο).
Ρίχνουμε στο ταψί τα μήλα με την κρέμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρέγκα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (1 κ.σ. τη φορά), συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
Σκεπάζουμε τα υλικά στο ταψί με τη μαρέγκα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Κάνουμε, αν θέλουμε, με το κουτάλι κυματισμούς.
Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ