Φωκίων Ζαΐμης και Γεωργία Ντάτσικα στην ημερίδα για τη «Νεανική Παραβατικότητα» στην Αιγιαλεία

Τονίστηκε η σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης

Το ενδιαφέρον των πολιτών συγκέντρωσε η ημερίδα για τη νεανική παραβατικότητα, η οποία διοργανώθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 από τον Δήμο Αιγιαλείας, το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, όπως επίσης την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας. 

Στην ημερίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα. 

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαΐμης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης απέναντι στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα που έχει προσλάβει σημαντικές διαστάσεις. «Η βία δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα δύο μεγάλα «όπλα» της χώρας μας είναι η Ελληνική Οικογένεια και η Ορθοδοξία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους δύο αυτούς ισχυρούς θεσμούς, που βάλλονται, και εν συνεχεία μέσα από  δράσεις να προσεγγίσουμε τους νέους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα στηρίξει κάθε ιδέα προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Από την πλευρά της η κ. Ντάτσικα αναφέρθηκε σε σχετικές δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο Σχέδιο Δράσης 2021-2027 με τίτλο «Υγεία και Κοινωνία για όλους», έχουν ενταχθεί δράσεις για την πρόληψη και καταστολή του σχολικού εκφοβισμού, όπως επίσης δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και υλοποίησης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».Καταλήγοντας η Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας με όλους τους φορείς, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Διαβάστε επίσης