Το Σωματείο Ιπποκράτης στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο " Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ
στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/2/2024
και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ
ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 5:30 π.μ.

 

To ΕΣΥ βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο εξαιτίας μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος δυστυχώς δεν λαμβάνονται μέτρα αντιμετώπισης. Το προσωπικό βρίσκεται σε εργασιακή εξάντληση και συχνά βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι εργάζεται 3.000 λιγότερο προσωπικό, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είναι ελάχιστες,είναι μια ανακύκλωση συμβασιούχων εργαζομένων που καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι βρίσκοναι ακόμη υπό καθεστώς ομηρίας, παρ΄ ότι είχαν υποσχεθεί τη μονιμοποίησή τους.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη λήξη των συμβάσεων σε 6.000 συμβασιούχους με ΣΟΧ και να επιστρέψουν οι εργολάβοι που κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Άμεσα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των ΣΟΧ και να δοθεί η νομοθετική δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ. Ο εμπαιγμός για την ένταξή μας στα ΒΑΕ συνεχίζεται, ακόμη και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ρυθμίστηκε με αδικίες και αποκλεισμούς διαφόρων ειδικοτήτων 

Επίσης έχουμε και δικά μας θέματα όπως:

Η κατάργηση της θέσης του Αν. Διοικητή στο Νοσοκομείο μας, που δεν εστιάζεται μόνο στο Διοικητικό μέρος, αλλά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις ως προς την Χρηματοδότηση και τη Στελέχωση του Νοσοκομείου.

Την Αναστολή λειτουργίας του Βηματοδοτικού Κέντρου του Νοσοκομείου μας.

Τις εξελίξεις με την Κτιριακή μας αναβάθμιση : μετά από τις εξαγγελίες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ εκτιμώμενης συνολικής επιφάνειας 1.210,00m2, στο οποίο θα στεγασθούν το Φαρμακείο και η  Αποθήκη θα υπάρχει και η Στατική Μελέτη μελλοντικής προσθήκης καθ ύψος ενός επιπλέον ορόφου.Εμείς ζητούμε άμεσα να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε κατευθείαν να προστεθεί αυτός ο όροφος γιατί οι άστεγες κλίνες μας είναι άνω των 150 και περιμένουν χρόνια …να στεγαστούν. Eπειδή το πρόβλημα δεν θα λυθεί με έναν όροφο συνεχιζουμε να διεκδικούμε και την προσθήκη επιπλέον ορόφου στην νέα πτερυγα ( μπορντό  κτίριο) όπως και πριν την πανδημία είχε ειπωθεί. Εις τρόπον τέτοιον ώστε να υπάρξει η περαιτέρω ανάπτυξη –αναβάθμιση του Νοσοκομέιου μας  για να ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Το αναξιοκρατικό σύστημα της ανάθεσης σε θέσεις ευθύνης πρέπει να σταματήσει . Μόνο από διαδικασίες συμβουλίου κρίσεως οι τοποθετήσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ 13ΟΥ&14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΥ!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ