Πάτρα: Ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου (ΦΩΤΟ)

Πεζοπορία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και των Πεζοπόρων της Πάτρας στο κάλεσμα τους να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης εθελοντικά στην πεζοπορία, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, δίνοντας ηχηρό το μήνυμα της Πρόληψης και της μεγάλης αξίας της άσκησης στην αναχαίτιση της νόσου. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών:

 Πέρασε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να έχουμε ίση πρόσβαση στα κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση, ηλικία, φύλο, τόπο διαμονής, φυλετική καταγωγή, κοινωνική θέση και οι πάροχοι υγείας και η πολιτεία πρέπει να φροντίσουν ώστε όλα τα μέσα διάγνωσης και θεραπείας να είναι το ίδιο διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης στη φροντίδα και την περίθαλψη της υγείας τους. 

672d2ad5-31d3-4998-94b7-a0a1576356c3.jpg

Η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας να επικεντρωθεί άμεσα σε ενέργειες για ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη θεραπεία της νόσου και η ικανοποιητική επανένταξη του ατόμου που έχει θεραπευτεί στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον είναι επιτακτική ανάγκη.  

Η φροντίδα υγείας μέσω της άσκησης, της σωστής διατροφής, της αποφυγής του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ είναι κανόνας για ποιότητα στην ζωή μας. 

c63d46a9-fe70-438d-afdc-29873226c934.jpg

Η πεζοπορία ξεκίνησε από την καφετέρια DECK και με ασφάλεια, βαδίζοντας επί του πεζοδρομίου κοντά σε μία γαλήνια και ονειρεμένη θάλασσα, έφτασε στο βόρειο πάρκο της Αγυιάς, διέσχισε τον ξύλινο πεζόδρομο πάνω στο έλος ανάμεσα στις καλαμιές και με σύμμαχο ένα υπέροχο καιρό με λαμπερό ήλιο, μαγευτικές εικόνες και το θρόισμα των ευκαλύπτων, έφτασε στην ΠΛΑΖ . Ένα κέρασμα και μία ανάπαυλα ήταν απαραίτητα και στη συνέχεια οι περισσότεροι των συμμετεχόντων, από την Αθηνών ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια της περιοχής επέστρεψαν στην αφετηρία της διαδρομής. 

download_4.jpg

Περισσότερα από 150 άτομα –αρκετοί προστέθηκαν καθ’οδόν συμμετείχαν στην υπέροχη αυτή πεζοπορία των εννέα περίπου χιλιομέτρων (συνολικά) είτε φτάνοντας στο τέρμα, είτε αποχωρώντας σε κάποιο σημείο της διαδρομής.  

 Ευχαριστούμε την ομάδα των Πεζοπόρων που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να δώσουμε την ημέρα αυτή το δικό μας μήνυμα της Πρόληψης και της αξίας της άσκησης στη ζωή μας .

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ