Πέθανε η 21χρονη Ραφάελα Πιτσικάλη – Έχασε την μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου

Ύστερα από σκληρό και γενναίο αγώνα

Πέθανε μόλις στα 21 της χρόνια η Ραφαέλα Πιτσικάλη, ύστερα από σκληρό και γενναίο αγώνα που έδωσε με σπάνια μορφή καρκίνου.

Η νεαρή γυναίκα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το χαμόγελο, την ελπίδα και την δύναμη ψυχής με την οποία αντιμετώπισε την ασθένειά της, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και κατέληξε, λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Parakritika.gr.

Ο θάνατος της 21χρονης έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια, συγγενείς και φίλους της, που ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Η Ραφαέλα νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της την μητέρα της και πολύ συχνά τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν και στα Χανιά για να είναι δίπλα στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η αλληλεγγύη και η αγάπη, ήταν η αφορμή για να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και η Ραφαέλα να νοσηλευτεί στο αντικαρκινικό κέντρο των ΗΠΑ.

thrinos-gia-tin-rafaela-pitsikali-echase-ti-skliri-machi-me-ton-karkino_1706098908-1360x714.jpg

Η Ραφαέλα διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing τον Ιούνιο του 2020 και η εισαγωγή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», για την πρώτη εγχείρηση στην Ελλάδα έδωσε, αρχικά, ελπίδες. Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023 υπήρξε και δεύτερη υποτροπή. Έτσι, ήταν αναπόφευκτη η απόφαση η Ραφαέλα να φύγει για τις ΗΠΑ. Στις 8 Αυγούστου ξεκίνησε ο νέος «γολγοθάς» της νεαρής γυναίκας, που, δυστυχώς, δεν είχε την επιθυμητή έκβαση.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ