Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Universidad Nacional de Educacion a Distancia

Η συνέργεια των δύο φορέων θα είναι διαχρονική.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED)  υπογράφθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2024. 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ενώ το Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED) εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανή του, Καθηγητή Ricardo Mairal Usón. 

Το UNED ιδρύθηκε το 1972 και είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών και αριθμό προγραμμάτων σπουδών δημόσιο πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Επίσης έχει το μεγαλύτερο campus στην Ευρώπη και μετρά πάνω από 200.000 ενεργούς φοιτητές και 3.000.000 απόφοιτους.  

Το UNED έχει παραρτήματα σε 17 χώρες ανά τον κόσμο και λειτουργεί 80 εξεταστικά κέντρα που βρίσκονται σε 75 διαφορετικές πόλεις. Προσφέρει 30 Προπτυχιακά Προγράμματα, 80 Μεταπτυχιακά Προγράμματα και 20 διδακτορικά, αποτελείται από πέντε (5) σχολές, όπως τη Σχολή Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τη Σχολή Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, τη Σχολή Επιστημών Υγείας και τη Σχολή Μηχανικής και Αρχιτεκτονικής, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και ακαδημαϊκών αντικειμένων. 

Το UNED, επιδιώκοντας να ενισχύσει την παρουσία του εκτός συνόρων, προωθεί τις διεθνείς συνεργασίες μέσω συμφωνιών και μνημονίων και συμμετέχει σε Διεθνείς Ενώσεις και φορείς σχετικά με την Ανώτατη Εκπαίδευση και ειδικότερα την παροχή Εξ αποστάσεως Ανώτατης Εκπαίδευσης

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επεκτείνει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις του, αξιοποιεί το Επιστημονικό Προσωπικό και του φοιτητές του Ιδρύματος και διευρύνει την εξωστρέφειά του.

Επισημαίνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας δεν περιορίζεται χρονικά και επομένως η συνέργεια των δύο φορέων θα είναι διαχρονική.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ