Το σπιράλ αποχαιρετά τον Νίκο Τσούκαλη

Πέτρος Ψωμάς: Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη στην Πάτρα τις αρχές και αξίες που υπηρέτησε

Το σπιράλ αποχαιρετά τον Νίκο Τσούκαλη, έναν σπουδαίο Πατρινό που υπηρέτησε με συνέπεια και ακεραιότητα τη νομική, την οικολογία και την πολιτική. Υπήρξε υπόδειγμα ηθικής και συμπεριφοράς, ένας ιδεολόγος, μαχητής και υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων και εμβληματικός ενεργός πολίτης με έντονο αποτύπωμά στην Πάτρα και την τοπική κοινωνία.

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς δηλώνει απερίφραστο θαυμασμό για το πολιτικό και ηθικό του ανάστημα: «Παρέμεινε πιστός στις αρχές του, εξέφραζε πάντα με τόλμη τις απόψεις του, υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πολιτική και αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη στην Πάτρα τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε».

Στις 28 Νοεμβρίου 2020 ο Νίκος Τσούκαλης συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση της δημοτικής μας παράταξης με θέμα το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου, ένα δημοτικό ακίνητο που παραμένει αναξιοποίητο. Τα λόγια του ήταν ξεκάθαρα, παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, μια ακόμα παρακαταθήκη από τις πολλές που αφήνει, φεύγοντας, για την Πάτρα μας. Είχε πει, τότε, για το Παράρτημα:

«Δεν πρόκειται για μια απλή αίθουσα. Πέραν της συλλογικής μνήμης που εκπέμπει είναι συγχρόνως και η εκκρεμότητα αυτής της πόλης, η οποία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τη διαχείρισή του. Δεν υπάρχει άσυλο, είναι ιδιοκτησία του δήμου και είναι θέμα τιμής για την πόλη να τον ανακτήσει. Ο χώρος αυτός ουσιαστικά έχει απαλλοτριωθεί και κανένας δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Η πόλη, είναι βέβαιο, πως θα αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, σε ποσοστά δυσθεώρητα».

Το σπιράλ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ