Υπογραφή συνεργασίας ΟΛΠΑ και Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

Το μνημόνιο προβλέπει συνεργασία και κοινές δράσεις

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτης Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κώστας Καλογερόπουλος, στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του Ι.Ο.Π. με αφορμή την υπογραφή θεσμικού μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων.

Το μνημόνιο προβλέπει  συνεργασία και κοινές δράσεις σχετικά με την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστιοπλοΐας, του θαλάσσιου τουρισμού και την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στο θαλάσσιο μέτωπο. 

Η πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ Α.Ε. και του Ι.Ο.Πατρών με την σύναψη του συγκεκριμένου μνημονίου, δημιουργεί νέα δεδομένα στην συνεργασία φορέων με σκοπό την προώθηση της ιστιοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Πάτρας, έρχεται να επισφραγίσει μια ήδη καλή σχέση και συνεργασία η οποία υπήρχε μεταξύ του ΟΛΠΑ και του Ι.Ο.Π. και αποτελεί ένα θεσμικό τρόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και κοινών δράσεων για το καλό της πόλης μας.

Η Πάτρα έχει ανάγκη παρόμοιες θεσμικές και όχι προσωπικές επικοινωνίες για να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και με ιστορικούς φορείς και πρωτοβουλίες όπως του ΟΛΠΑ, αναζητά κοινές δράσεις και συνομιλεί για θέματα σημαντικά και ευαίσθητα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος ενός πολίτη παραλιακής πόλης ιστορικής για τη σχέση της με τη θάλασσα και το λιμάνι της.  

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με σημαντική εξωστρεφή δράση, με χαρά γίνεται συνομιλητής και τίθεται στη διάθεση των μεγάλων φορέων της πόλης προκειμένου να αναδείξει την θαλασσινή πλευρά αυτής πόλης με το ναυταθλητισμό της σε μια περίοδο έντονης ανάπτυξης της θαλασσινής τουριστικής οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ