Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κίνας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Στις 18 και 19 Ιανουαρίου

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, θα υποδεχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, πενταμελή αντιπροσωπεία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας (OUC), αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος και Καθηγητές. 

Οι Κινέζοι Καθηγητές θα παρουσιάσουν τα ακαδημαϊκά τους Προγράμματα με απώτερο στόχο τη δημιουργία κοινών Προγραμμάτων Σπουδών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των μελών ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων. Στη συνέχεια της επίσκεψής τους θα γίνουν δεκτοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το Δήμαρχο της Πάτρας.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου θα επισκεφθούν το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας (Open University of China) έχει ως έδρα το Πεκίνο και είναι δημόσιο ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης που παρέχει ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Ιδρύθηκε το 1979 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κινεζικού Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την παροχή ανοικτής και δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες της Κίνας. Προσφέρει προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και διαθέτει μια ευρεία γκάμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων που καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως οι ανθρωπιστικές, κοινωνικές και φυσικές επιστήμες, η μηχανική και τα οικονομικά. Πέρα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του στο Πεκίνο, διαθέτει παραρτήματα σε 45 επαρχίες της Κίνας και  3.735 εκπαιδευτικά κέντρα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας χρησιμοποιεί πολυάριθμες μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όπως έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, online μαθήματα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες. Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας σπουδάζουν 4.963.200 φοιτητές (στατιστικά 2023) διαφόρων ηλικιακών ομάδων με διαφορετικό υπόβαθρο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ