Ο λαιμός σας βιάζεται να μεγαλώσει… Εσείς, θα τον αφήσετε;

Πώς προλαβαίνουμε την πρόωρη γήρανσή του;

Εάν περιποιείστε τακτικά το πρόσωπό σας αλλά ο λαιμός είναι ένα σημείο που ξεχνάτε, τότε μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε.

Η παραμέληση του λαιμού μπορεί να οδηγήσει σε σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως ρυτίδες και χαλάρωση αφού το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου και χρειάζεται έξτρα υποστήριξη.

Αν και είναι αδύνατο να αποτρέψετε εντελώς τα σημάδια του χρόνου, μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές βασικές συνήθειες φροντίδας του λαιμού που βοηθούν στην προστασία αυτού του ευαίσθητου σημείου ώστε να φαίνεται ανανεωμένο και νεανικό.

Συμβουλές για τη φροντίδα του λαιμού 

Κάντε καθημερινά καθαρισμό

Μην παραλείπετε να καθαρίζετε το δέρμα σας κάτω από το πηγούνι και μέχρι το στήθος σας. Το χρειάζεται τόσο όσο και το πρόσωπό σας.

Επειδή αυτή η περιοχή είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί σε σχέση με αυτήν του προσώπου, βεβαιωθείτε πως αφαιρείτε κάθε ίχνος ρύπων από την επιδερμίδα σας στο τέλος της ημέρας.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Ο λαιμός σας χρειάζεται καθημερινή αντηλιακή προστασία για να καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και ο αποχρωματισμός.

Εφαρμόστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο χειμώνα- καλοκαίρι.

Εάν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να ανανεώνετε την εφαρμογή τακτικά, ειδικά τις ημέρες με ηλιοφάνεια.

Εφαρμόστε αντιοξειδωτικό ορό το πρωί

Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο και τα αντιοξειδωτικά από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Ένας αντιοξειδωτικός ορός μπορεί να φωτίσει και να ενυδατώσει το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ρετινοειδές τη νύχτα

Αφού καθαρίσετε το πρόσωπο και το λαιμό σας πριν ξαπλώσετε το βράδυ, συνεχίστε με έναν ενυδατικό ορό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ρετινοειδές.

Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, υποστηρίζοντας περαιτέρω την υγεία της επιδερμίδας.

Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν καθώς, όπως είπαμε, το δέρμα στο λαιμό είναι λεπτό και ευαίσθητο και επομένως πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς.

Προμηθευτείτε κρέμα ειδική για την περιοχή

Οι κρέμες για το λαιμό είναι ειδικά σχεδιασμένες για την περιποίηση της εν λόγω περιοχής.

Συχνά είναι πιο παχύρρευστες για να αναπληρώσουν την έλλειψη σμηγματογόνων αδένων στο σημείο και περιλαμβάνουν συστατικά που συμβάλλουν στην προώθηση του κολλαγόνου και της ελαστικότητας.

Τα πεπτίδια και τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι σημαντικά, επομένως, πριν αγοράσετε κάποιο προϊόν, θα ήταν ωφέλιμο να τσεκάρετε εάν τα περιέχουν.

Εφαρμόστε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ιδανικά δύο φορές την ημέρα.

Προσέξτε τη στάση σας

Ένας σοβαρός παράγοντας που επηρεάζει τη νεανικότητα του λαιμού είναι η συνεχής κλίση του προς τα κάτω. Το κινητό, το laptop, το tablet σας μπορούν να προκαλέσουν οριζόντιες γραμμές ως αποτέλεσμα του «tech neck».

Μειώστε όσο μπορείτε το χρόνο μπροστά στις οθόνες με συχνά διαλείμματα ώστε να διορθώνετε τη στάση σας και κρατήστε το κινητό σας ιδανικά με τους αγκώνες σε γωνία 180° ώστε η οθόνη να βρίσκεται σχεδόν στην ίδια ευθεία με τα μάτια μας.

Ακούγεται άβολο αλλά τελικά θα διαπιστώσετε πως όλα είναι θέμα συνήθειας…

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ