Κρίσιμες ώρες για το 14χρονο παιδί από την Άρτα που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος

Κρίσιμη μάχη δίνει ο 14χρονος από την Άρτα ο οποίος κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε ενώ, στη συνέχεια, κρίθηκε επιβεβλημένη η αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση.

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία.

Το παιδί βρισκόταν έξω από σπίτι για να πει τα κάλαντα, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Τότε έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο νοσοκομείο της Άρτας όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία.

Αμέσως δόθηκε εντολή να διακομισθεί σε νοσοκομείο στα Γιάννενα. Φτάνοντας στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και στη συνέχεια ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων στην περιοχή της Ηπείρου, αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή από το ΕΚΑΒ στην Αθήνα προκειμένου να βρει κλίνη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων θα προχωρήσουν σε νέα αξονική τομογραφία και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε νέα χειρουργική επέμβαση στο παιδί που βρίσκεται στην Αθήνα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης