Δυτ. Ελλάδα: Μερική αποζημίωση σε οδηγό που το όχημα του συγκρούστηκε με αδέσποτο σκύλο

Στην απόφαση της εν μέρει ικανοποίησης οικονομικής απαίτησης οδηγού στο Αγρίνιο, που το όχημα του και ενώ κινούταν στον Άγιο Κωνσταντίνο συγκρούστηκε με ανεπιτήρητο σκυλί, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, με τον οδηγό να προσκομίζει με την σχετική αίτηση εξώδικου συμβιβασμού και καταβολής αποζημίωσης, έγγραφο και ηλεκτρονικό υλικό αποδεικτικό υλικό από το συμβάν, ζητώντας ποσό ύψους 1.170 ευρώ για τη ζημία που υπέστη το όχημα. Στα σχετικά έγγραφα, περιλαμβάνονταν η καταγραφή από την Τροχαία του Αγρινίου καθώς και απόδειξη συνεργείου για το κόστος της ζημιάς.

Η περίπτωση παραπέμφθηκε στο νομικό τμήμα του δήμου Αγρινίου, που εξέτασε όλο το υλικό. Απο τις αρμόδιες υπηρεσίες διευκρινίστηκε πως δεν κατέστη δυνατή η εύρεση του σκύλου, ώστε να αποφανθεί πως πρόκειται περί αδέσποτου, ενώ αναφέρεται πως το όχημα κινούνταν τη στιγμή του ατυχήματος με ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου στη συγκεκριμένη, κατοικημένη περιοχή.

Παραθέτοντας το σχετικό νομικό σκεπτικό, το νομικό τμήμα του δήμου πρότεινε προς την Οικονομική Επιτροπή να δεχθεί τον εξώδικο συμβιβασμό, αλλά σε μικρότερο ποσό, επειδή προκύπτει συνυπαιτιότητα του αιτούντος. Η Οικονομική Επιτροπή με βάση όλα τα παραπάνω, αποφάσισε ομόφωνα να δεχτεί εν μέρει την αίτηση και να εγκρίνει τον εξώδικο συμβιβασμό για καταβολή τελικά 800 ευρώ για τη ζημία που υπέστη το όχημα.

agriniopress.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ