Κατερίνα Σολωμού: Το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ επιβάλλεται να μονιμοποιηθεί

Της Κατερίνα Γρ. Σολωμού*

Με αφορμή την 6μηνη παράταση των συμβάσεων των 60 επικουρικών διασωστών που υπηρετούν στο περιφερειακό τμήμα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, και όχι τη μονιμοποίησή τους, η Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σολωμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ επιβάλλεται να μονιμοποιηθεί, σε αντίθετη περίπτωση τα προβλήματα θα οξυνθούν και η υπηρεσία θα αποδυναμωθεί. Η κ. Σολωμού εκτιμά πως η πολιτεία θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε σοβαρά ζητήματα που θέτει ο κλάδος τους και συγκεκριμένα:

- Νέες προσλήψεις όπου χρειάζονται με ειδικευμένο προσωπικό. - Ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. - Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. - Ένταξη της ειδικότητας ¨Διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρο¨ στον κλάδο υγείας και όχι στον κλάδο μεταφορών. - Συνεχής εκπαίδευση των διασωστών - Ρύθμιση συνταξιοδοτικών και μισθολογικών θεμάτων. - Επίλυση του θέματος των δευτερογενών διακομιδών το οποίο πρέπει να αναλάβουν οι ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι αρωγός στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ προκειμένου οι υπηρεσίες του να είναι απρόσκοπτες προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτιστοποίηση της προνοσοκομειακής φροντίδας που είναι κρίσιμη.

*Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ

Καθηγήτρια Ιατρικής Παν. Πατρών 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ