Παρίσταναν τους γιατρούς και «πωλούσαν»... έρωτα μέσω διαδικτύου - Πώς άρπαξαν πάνω από 200.000 ευρώ από ανυποψίαστες γυναίκες

 

Πωλούσαν έρωτα και ανθρώπινη συμπόνια σε μοναχικές γυναίκες με καλή οικονομική επιφάνεια εννέα Νιγηριανοί οι οποίοι ήδη καταζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνίασει την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους.

Οι διαδικτυακοί «ζιγκολό» πωλούσαν έρωτα και μεγάλη ζωή όταν όμως «ξεμπερδέψουν» με την σύνταξη τους την οποία έχει μπλοκάρει το τάδε κράτος: «…όταν πιά καταφέρω να πάρω τα χρήματα θα έλθω αμέσως στην Ελλάδα που άλλωστε έχω ζήσει και εργαστεί πριν μερικά χρόνια και θα ζήσουμε τον έρωτα μας στα ελληνικά νησιά και θα παντρευτούμε στη Σαντορίνη», έγραφε το μήνυμα του Όσκαρ από τον Καναδά σε μια 42χρονη από τον Νομό Ηλείας.

Για να καταφέρει όμως ο Όσκαρ, ο ειδικός παθολόγος από τον Καναδά με καταγωγή από την Αφρική, να ξεμπλοκάρει τα χρήματα και το εφάπαξ από τη σύνταξη του, η 42χρονη έπρεπε να του στείλει συνολικά το ποσό των 35.000 ευρώ προκειμένου το όνειρο ζωής για τον μεγάλο έρωτα να γίνει πραγματικότητα.

Τα χρήματα η 42χρονη τα κατέθετε σε έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Όσκαρ όταν διέμενε στην Ελλάδα και εργαζόταν σε μεγάλο νοσοκομείο, από το οποίο μάλιστα είχε στείλει ακόμα και φωτογραφίες στη 42χρονη για να την πείσει πως πράγματι είχε ζήσει και εργαστεί ως γιατρός στην Ελλάδα για ένα μεγάλο διάστημα.

Διαφορετική η περίπτωση μιας 77χρονης από την Αθήνα, όπου ο διαδικτυακός απατεώνας κατάφερε να τις υφαρπάξει το ποσό των 152.000 ευρώ, τους κόπους μιας ζωής δηλαδή.

Στην περίπτωση τις 77χρονης ο… γιατρός είχε την ειδικότητα του ορθοπεδικού που εργάζεται για τον ΟΗΕ στην εμπόλεμη ζώνη της Υεμένης, φροντίζοντας τραυματισμένα παιδιά, παρά το οικογενειακό δράμα που ο ίδιος ζούσε καθώς η σύζυγός του, λόγω της εργασίας του τον είχε εγκαταλείψει και του είχε αφήσει μάλιστα τα δυο παιδιά τους να τα μεγαλώσει ο ίδιος και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες στην εμπόλεμη ζώνη της Υεμένης.

Το μοτίβο όμως της απάτης σχεδόν ίδιο: «…στείλε μου τα χρήματα για να ξεμπλοκάρω τη σύνταξη μου την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες… να το έγγραφο το έχω στα χέρια μου. Όταν πάρω τη σύνταξη μου θα πάρω αμέσως τα παιδιά μου και θα επιστρέψω στην αγαπημένη μου Ελλάδα και θα ζήσουμε μία ανεπανάληπτη και όμορφη ζωή γιατί τότε δεν θα υπάρχει για μένα οικονομικό πρόβλημα…. θα υπάρχουμε μόνο εμείς…». Βέβαια το έγγραφο που παρουσίασε με την υπογραφή του Γ.Γ. του ΟΗΕ ήταν πλαστό.

Όταν πια η 77χρονη κατάλαβε πως τα χρήματα της είχαν κάνει «φτερά» και άρχισε πια να τα ζητά πιεστικά από τον «ορθοπεδικό στην Υεμένη», ο «γιατρός» αγρίεψε και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο αλλά και τις πραγματικές του προθέσεις. Άρχισε να απειλεί την 77χρονη πως θα βγάλει σε κοινή θέα τις φωτογραφίες τις και θα την εξευτελίσει στο διαδίκτυο αλλά και στους δικούς της ανθρώπους.

Η καταγγελία στην Αστυνομία ήταν μονόδρομος για τις δύο γυναίκες, καθώς είδαν ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ να κάνει φτερά από τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί στους οποίους τα δύο θύματα των απατεώνων είχαν καταθέσει τα χρήματα είναι σε ελληνικές τράπεζες και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας λογαριασμός ανοίχτηκε σε τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και ο άλλος σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πλέον οι Νιγηριανοί «ζιγκολό» καταζητούνται από την Ασφάλεια.

https://www.real.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ