Πάτρα: "Χτύπησαν" σε τρία σπίτια οι απατεώνες "τεχνικοί της ΔΕΗ"-Πώς άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων απατεώνων που προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ ξαφρίζουν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μόνον χθες οι τέσσερις άνδρες "χτύπησαν" σε τρία σπίτια της πόλης. Στο πρώτο στην οδό Κύπρου, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, ωστόσο από τα άλλα δύο, στην οδό Καρόλου και στην οδό Καποδιστρίου,άρπαξαν 400 ευρώ και κοσμήματα αντίστοιχα.

Οι δράστες στοχοποιούν σπίτια που μένουν ηλικιωμένοι και μοναχικά άτομα και προσποιούνται τους τεχνικούς της ΔΕΗ. Αναφέρουν στα θύματά τους πως "εντοπίστηκε διαρροή σε ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι" και πως "πρέπει να γίνει επισκευή προκειμένου να μην πληρώνουν μεγάλα ποσά στη ΔΕΗ"

Έτσι, θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ο ένας επισκευάζει την υποτιθέμενη βλάβη, ο δεύτερος απασχολεί το θύμα και οι άλλοπι δύο κάνουν άνω κάτω το σπίτι, κλέβοντας χρήματα, κοσμήματα ή οτιδήμοτε άλλο αντικείμενο αξίας εντοπίσουν.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να τους εντοπίσει, αφού ήδη τα θύματά τους έχουν δώσει τα χαρακτηριστικά τους στις Αρχές.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ