Παντζαροσαλάτα σε στρώσεις με ξινόμηλο, μαγιονέζα και καρύδια


40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

 800 γρ. παντζάρια, μόνο οι βολβοί, καλά πλυμένα
 2 μεγάλα ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
 150 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
 350 γρ. μαγιονέζα σπιτική (ή του εμπορίου)
 αλάτι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την παντζαροσαλάτα σε στρώσεις με ξινόμηλο, μαγιονέζα και καρύδια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα παντζάρια και νερό τόσο που να τα καλύπτει. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ διαφανές μπολ βάζουμε το 1/3 των παντζαριών, από πάνω απλώνουμε το 1/3 της μαγιονέζας και σκορπίζουμε το 1/3 της καρυδόψιχας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και στολίζουμε την επιφάνεια με καρυδόψιχα.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ