Δίωξη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή στον γυμναστή δημοτικού - «Είχε στα πόδια του 8χρονη και της κατέβασε το μπλουζάκι»

Οι καταθέσεις γονέων που οδήγησαν στη σύλληψη του

Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή από εκπαιδευτικό, ασκήθηκε στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου του Ασπροπύργου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών μετά από καταγγελίες γονέων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή.

Η σύλληψη του γυμναστή έγινε ύστερα από διαμαρτυρία που έκαναν γονείς μαθητών το πρωί της Δευτέρας (6/11) έξω από το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι ο κατηγορούμενος προβαίνει συχνά σε θωπείες σε βάρος των ανήλικων μαθητών του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν τον 30χρονο καθηγητή και τον προσήγαγαν στην υπηρεσία τους. Εκεί, μετέβησαν και γονείς, οι οποίοι έκαναν τις σχετικές καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές.

   

Όπως κατήγγειλαν οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού, σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη κόρη τους που φοιτά στην ΣΤ’ δημοτικού τους ανέφερε ότι ο 30χρονος γυμναστής είχε στα πόδια του την μικρή αδελφή της, μαθήτρια της Β’ Δημοτικού, και φέρεται να της είχε κατεβάσει το μπλουζάκι στην περιοχή του στήθους με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατζουνιστεί. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας (6/11), ενώ, όπως διαπιστώθηκε, η 8χρονη δεν είχε κάποια γρατζουνιά, σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων.

Την προηγούμενη ημέρα, οι γονείς των δύο κοριτσιών είχαν συμμετάσχει σε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και διαπίστωσαν, κατόπιν αναφορών των παιδιών τους, ότι «ο δάσκαλος της γυμναστικής συχνά προβαίνει σε θωπείες – χαϊδέματα στα παιδιά».

«Έριξε το παιδί μου στο έδαφος και το πατούσε με το πόδι στο κεφάλι»

Στους αστυνομικούς κατέθεσε και μία άλλη μητέρα, η οποία κατήγγειλε ότι ο γυμναστής είχε βάλει το παιδί της στο έδαφος και το πατούσε με το πόδι, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι πριν από 10 ημέρες ενημερώθηκε τυχαία σε κουβέντα με κάποιον άλλον γονέα, που το παιδί που είναι συμμαθητής του γιού της, ότι ο γυμναστής έγραψε στο πίνακα της τάξης εκφράσεις προσβλητικές για το παιδί της και συγκεκριμένα «γκέουλας» και «ανώμαλος». Στις 2 Νοεμβρίου, όπως κατέθεσε η μητέρα, ρώτησε τον γιο της πώς του φαίνεται το μάθημα της γυμναστικής και αν αληθεύουν όσα έμαθε από τους άλλους γονείς. Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο γιος της αποδέχτηκε ότι όντως ο γυμναστής είχε γράψει στον πίνακα τις φράσεις «είσαι γκέουλας» και «είσαι ανώμαλος».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα είπε πως ο γιος της ανέφερε ότι τους έβαζε, κυρίως στα αγόρια, να παίζουν κάτι σαν παιχνίδι, χτυπώντας το ένα τα άλλο στο κεφάλι με τα χέρια, και πως ο ίδιος είχε χτυπήσει το παιδί της, ως υποτιθέμενος παίκτης του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι γονείς έξω από το σχολείο, τα παιδιά της τάξης του γιου της την ενημέρωσαν ότι πριν από περίπου 10 ημέρες, ο γυμναστής είχε βάλει το παιδί της στο έδαφος και το πατούσε με το πόδι χτυπώντας τον στο κεφάλι, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο γιος της.

«Γαργαλούσε έντονα παιδιά σε διάφορα σημεία του σώματός τους»

Επιπλέον, ένας αντιπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω δημοτικού σχολείου, κατέθεσε στους αστυνομικούς, ότι είχε δεχθεί πολλές διαμαρτυρίες από αρκετά παιδιά ότι κατά την διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής, ο δάσκαλος δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο του σχολείου, αλλά τους κρατούσε στην τάξη και ταυτόχρονα προέβαινε στο γαργαλητό των παιδιών χωρίς την θέλησή τους, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Μία μητέρα, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι το πρωί της Δευτέρας (16/11) ο ανήλικος γιος της, ο οποίος φοιτά στο εν λόγω δημοτικό σχολείο, την ενημέρωσε ότι ο γυμναστής τον γαργαλάει σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Παρόμοια ήταν η καταγγελία και μίας άλλης μητέρας, η οποία υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος προβαίνει σε θωπείες και γαργαλητά του παιδιού της χωρίς την θέλησή του, κυρίως στην κοιλιά και τις μασχάλες. Επίσης, μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι η κόρη της κλαίγοντας της αποκάλυψε ότι ο γυμναστής την άγγιζε στο σώμα της και τη γαργαλούσε, με την πρόφαση ότι ήθελε «να παίξουν». 

Σε παρόμοιες πράξεις φέρεται να προέβαινε ο γυμναστής και σε βάρος άλλων παιδιών, που φοιτούσαν μεν στο δημοτικό αλλά δεν ήταν μαθητές του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας δύο παιδιών, κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο 30χρονος τις ώρες του διαλλείματος, που είχε εφημερία, πολύ συχνά πήγαινε και καθόταν σε παγκάκι, ανάμεσα από την κόρη του και μια φίλης της, και την γαργαλούσε έντονα στην κοιλιά και στο στήθος. Άλλος πατέρας δύο παιδιών κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι όταν ρώτησε τα παιδιά του αν προβαίνει σε τέτοιες πράξεις ο εν λόγω γυμναστής, η κόρη του επιβεβαίωσε ότι ο 30χρονος την έχει γαργαλήσει στην περιοχή του στήθους και της κοιλιάς, και ο γιος του υποστήριξε ότι ο γυμναστής τον γαργάλησε στο στήθος, στην κοιλιά αλλά και στα γεννητικά του όργανα.

Ο κατηγορούμενος γυμναστής υποστηρίζει πως πάσχει από την διαταραχή Άσπερνγκερ και έχει αναπηρία 67%. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ