Φωτιά στον Ασπρόπυργο σε τρεις διαφορετικές εστίες – Ήχησε το 112, καίγεται αποθήκη χημικών

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς βρίσκεται κοντά σε οικοπεδικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Το έργο της κατάσβεσης εκτός από τα πολλαπλά μέτωπα δυσχεραίνουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης οι φωτιές ξέσπασαν μέσα σε περίπου μισή ώρα.

00000_5.jpg
Η πιο δύσκολη από τις τρεις εστίες της φωτιάς φαίνεται πως είναι στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Ασπρόπυργο.

Μάλιστα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πρόκειται για βιομηχανική ζώνη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε η «φωτιά πλησίασε αρκετά στο νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης