Ομελέτα: Η τέλεια κλασική συνταγή

Αφράτη, ζουμερή, γρήγορη και απλούστατη

Υλικά

 3 αυγά
 50 ml φρέσκο γάλα
 25 γρ. βούτυρο
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο

 

 

Διαδικασία

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα.

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω) για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.

Με μία σπάτουλα φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του τηγανιού.

Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, προσεκτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή και αφράτη.

 

olivemagazine

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ