Παραμένει ασύλληπτος ο 40χρονος δράστης μετά το μακελειό στο Μέιν - Στα σπίτια τους οι κάτοικοι, κλειστά τα σχολεία

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από χθες το βράδυ η μικρή πόλη Λιούιστον, στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το πυρ που άνοιξε ένας 40χρονος έφεδρος του αμερικανικού στρατού και εκπαιδευτής όπλων αρχικά σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και στη συνέχεια σε ένα εστιατόριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Για περίπου 12 ώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ έχει ζητηθεί τόσο από τους κατοίκους του Λιούιστον, όσο και από άλλες τρεις γειτονικές πόλεις (Λισαβόνα, Μπόουντοϊν και Όμπερν) να μείνουν στα σπίτια τους και από τις τοπικες επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές.

Παράλληλα, έχουν χαρακτηρίσει τον 40χρονο καταζητούμενο Ρόμπερτ Καρντ ως «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τον αριθμό των νεκρών, αλλά το CBS ανέφερε πως αρκετές πηγές των αρχών επιβολής του νόμου έκαναν λόγο για τουλάχιστον 16 θύματα. Υπήρξαν επίσης αναφορές για τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Η αστυνομία του Λιούιστον ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για πυροβολισμούς σε δύο τοποθεσίες, ένα εστιατόριο με την ονομασία «Schemengees» και το «Sparetime Recreation», μια αίθουσα μπόουλινγκ, που φαίνεται να απέχουν μεταξύ τους περίπου 6,5 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Androscoggin έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του 40χρονου, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του. Ορισμένες εικόνες δείχνουν έναν γενειοφόρο άνδρα με καφέ πουλόβερ να κρατάει ένα πυροβόλο όπλο και να μπαίνει σε ένα κτίριο.

Ο Καρντ είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων που εκπαιδεύτηκε από τον αμερικανικό στρατό σε εγκαταστάσεις στην πόλη Σάκο του Μέιν, σύμφωνα με το δελτίο της πολιτειακής αστυνομίας.

Το δελτίο ανέφερε επίσης ότι είχε περάσει χρόνο σε κέντρο ψυχικής υγείας το καλοκαίρι του 2023 και είχε απειλήσει να διαπράξει πυροβολισμούς στη βάση.

Οι αρχές κοινοποίησαν επίσης μια φωτογραφία ενός λευκού οχήματος, που βρέθηκε στη Λισαβόνα,11 χιλιόμετρα από το Λιούιστον, καθώς πιστεύεται πως το χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο επιθεωρητής των δημόσιων σχολείων του Λιούιστον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε ατομικά μέσω τηλεφώνου με την κυβερνήτη του Μέιν Τζάνετ Μιλς, τους γερουσιαστές Άνγκους Κινγκ και Σούζαν Κόλινς και τον βουλευτή Τζάρεντ Γκόλντεν.

 

ΠΗΓΗ
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ