Τα είδαμε ΟΛΑ και μάλιστα ΟΛΑ ΜΑΖΙ

του Απόστολου Κατσιφάρα, τ. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας


Ο Οκτώβριος 2023, φάνταζε μήνας ομαλός, αλλά εξελίχτηκε απρόβλεπτος και μας τα επιφύλαξε όλα. Φαίνεται δε, να λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων.

Ανατροπές – νίκες – ήττες - ευκαιρίες – αρχή διάλυσης πολιτικού φορέα- Πόλεμο στην γειτονιά μας.

Η ΝΔ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ από τις 13 περιφέρεις που έβαλε στόχο πήρε μόνο εφτά (7) και από τους τρεις (3) δήμους που έδωσε το χρίσμα μόνο το ένα τρίτο (1/3) από τον έναν δικαιούται. Εδώ, δεν το λες επιτυχία γιατί η ίδια έβαλε τον πήχη και απέτυχε.

Οι ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη στέλνουν καθαρό διπλό πολιτικό μήνυμα, ένα προς την αλαζονεία της κυβέρνησης, κατεβάστε λίγο την μύτη των ‘’αρίστων’’ και ένα προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν πάτε ενωμένες και με δυνατό πρόσωπο η νίκη είναι εδώ, δες τε τη. Ο Χάρης Δούκας είναι Δήμαρχος.

Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ δημάρχου στην Πάτρα και περιφερειάρχη στην Δυτική Ελλάδα αναμενόμενη γιατί τα ίδια πολιτικά παιχνίδια, από τα ίδια άτομα και συμφέροντα που παίχτηκαν το 2019 για να χαθεί το δημοκρατικό κάστρο, παίχθηκαν και τώρα. Άρα σημείο μηδέν, πλήρη στασιμότητα.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ στην Μέση Ανατολή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην βία και το αίμα. Είναι χωρίς γυρισμό με θύματα την ειρήνη στην Παλαιστίνη και τους ανθρώπους, η δε εξέλιξή του στην ευρύτερη περιοχή δείχνει απρόβλεπτη.

Η ΑΡΧΗ της ΔΙΑΛΥΣΗΣ του πολιτικού φορέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε με τοξικό φορτίο και εντελώς απολίτικα, που όχι μόνο δεν αφήνει περίπτωση γυρισμού, άλλα τα δύο Κόμματα να είναι προ των πυλών. Μένει απλά η ανακοίνωση.

Η ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας ξεκίνησε πάλι και δεν σταματά εδώ.

Δεν πλήξαμε, λοιπόν, τον Οκτώβριο και δεν θα πλήξουμε και αύριο. Γιατί όλα τα παραπάνω θα επηρεάσουν τις επόμενες μέρες, μήνες, ίσως και χρόνια την πολιτική, την κοινωνία και τους θεσμούς.

Ο δρόμος της ανασύνταξης της μεγάλης δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης είναι μπροστά μας.

Έχουμε χρέος να τον χαράξουμε και να τον διαβούμε.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ