Αισιοδοξία μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς – Θρίλερ με ακόμη 50 – Τρία μέτωπα ανοικτά για το Ισραήλ

 

 

Πολλά είναι τα μέτωπα που είναι ανοικτά για το Ισραήλ με τον πόλεμο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Τα τρία πιο σημαντικά και δύσκολα διαχειρίσημα είναι στα βόρια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, στη Δυτική Όχθη αλλά οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται περιφερειακά από Συρία, Ιράκ εναντίον αμερικανικών βάσεων / δυνάμεων.

Η Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ την απελευθέρωση άλλων δύο γυναικών, που απήχθησαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και έκτοτε κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 πρόκειται για δύο Ισραηλινές, την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λέφσιτς, που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ.

Το αιγυπτιακό κανάλι AlQahera News έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την απελευθέρωση τους ενώ οι δύο γυναίκες βρίσκονταν σε ασθενοφόρα στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα και από εκεί μεταφέρθηκαν στο Τελ Αβίβ με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις της Αιγύπτου με το Κατάρ

Θρίλερ με την απελευθέρωση ακόμη 50 ομήρων

Φαίνεται πως κατέρρευσαν οι διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση ακόμη 50 ομήρων από τη Χαμάς γιατί η οργάνωση ζήτησε ως αντάλλαγμα να της δοθούν καύσιμα. Κάτι το οποίο υο Ισραήλ απέρριψε και έληξε η συζήτηση, προς το παρόν τουλάχιστον, για την απελευθέρωση επιπλέον ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα άτομα που θα απελευθερώνοντας τώρα είναι κάτοχοι είτε διπλής υπηκοότητας, είτε ξένης εθνικότητας.

Τέλος, τη Δευτέρα οι Ισραηλινές Αρχές έκαναν λόγο για 222 ομήρους, άρα αυτοί που κρατούνται αυτοί τη στιγμή είναι 220 άτομα.

Τζο Μπάιντεν: Δεν μπορεί να συζητηθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκτός αν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

Συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα είναι εφικτές παρά μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

[Αισιοδοξία μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς – Θρίλερ με ακόμη 50 – Τρία μέτωπα ανοικτά για το Ισραήλ]

«Οι όμηροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κατόπιν μπορούμε να κουβεντιάσουμε», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς αν θα τασσόταν υπέρ συμφωνίας «όμηροι αντί κατάπαυσης του πυρός».

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ