Αγανάκτηση και αποτροπιασμός στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του Αγ. Πορφυρίου στη Γάζα

«Έγκλημα πολέμου» τονίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 

 

Αγανάκτηση και αποτροπιασμός επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Μ. Ανατολή  μετά τον βομβαρδισμό στη νότια Γάζα του ναού του Αγ. Πορφυρίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.  

Ανταποκριτής του Sky News Arabia ανέφερε ότι ισραηλινός βομβαρδισμός είχε στόχο μια τοποθεσία κοντά την  Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα, καταστρέφοντας μέρος του κτιρίου.

Για το πλήγμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ  ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος επισημαίνοντας ότι στο  μοναστήρι ήταν πάνω από 400 άνθρωποι

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση.

Το Πατριαρχείο ανέφερε: «Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες , αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Ο αριθμός των Χριστιανών στη Λωρίδα της Γάζας μειώνεται σταθερά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ορθόδοξοι.

Σύμφωνα με τοπικούς χριστιανούς ηγέτες, έχουν απομείνει μόνο 1000 χίλιοι χριστιανοί στη Γάζα, σε σύγκριση με περισσότερους από 7000 επτά χιλιάδες πριν από την κατάληψη της εξουσίας στη Λωρίδα της Χαμάς το 2007.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πολλοί από τους εκτοπισμένους που κατέφυγαν στο ιερό μιας εκκλησίας στη Γάζα σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επιδρομή.

Ανέφερε επίσης  ότι η επιδρομή προκάλεσε μεγάλους αριθμούς νεκρών και τραυματισμών στον ιερό ναό, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι το χτύπημα φαινόταν να βρήκε έναν στόχο κοντά στην εκκλησία στην οποία πολλοί κάτοικοι της Γάζας είχαν καταφύγει ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι επαληθεύει αυτές τις πληροφορίες.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ