Πάτρα: Θα "πνιγόμαστε" σε κάθε νεροποντή; Μέσα σε μισή ώρα η πόλη μετατράπηκε σε... Βενετία!

 

Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους πατρινούς το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας το βράδυ της Τρίτης.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, το νερό μπήκε σε καταστήματα της Ρήγα Φεραίου και της Όθωνος Αμαλίας. Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες έτρεχαν με τις σκούπες στα χέρια να απομακρύνουν τους όγκους νερού.

Σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Οβρυά, στα Δεμένικα, στα Ζαρουχλέικα, στα Κρύα Ιτεών , στα Μποζαΐτικα και αλλού γέμισαν νερά.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε για πάνω από 40 λεπτά στην Πάτρα ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε λιμνοθάλασσα την παραλιακή οδό.

Η Ακτή Δυμαίων πλημμύρισε και μάλιστα σε κάποια σημεία , όπως στη συμβολή με την Ανθείας, ήταν τέτοια η συγκέντρωση νερού που αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν!

Στην οδό Οδυσσέα Ελύτη οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να μεταφέρουν τα δεκάδες παιδάκια που ήταν σε ΚΔΑΠ , στην αγκαλιά για να τα απομακρύνουν από τον αποκλεισμένο από το νερό χώρο.

Οι εικόνες που κατέγραψαν με τα κινητά τους οι πατρινοί είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με βίντεο πλημμυρισμένων περιοχών και τα σχόλια αγανάντησης περίσσευαν.

Το αυτονόητο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον είναι οχυρωμένος ο Δήμος Πατρέων από ανάλογα φαινόμενα, ώστε να μην κινδυνεύουμε σε κάθε νεροποντή. 

Οι καταγγελίες πάντως για ακαθάριστα φρεάτια και ενημερώσεις προς τη ΔΕΥΑΠ που ποτέ δεν ελήφθησαν υπόψιν, πολλές...

Πάτρα: Πλημμύρες από τη σφοδρή καταιγίδα σε σπίτια και επιχειρήσεις - Βγάζουν τα νερά με τις σκούπες οι ιδιοκτήτες, επί ποδός η Πυροσβεστική, δρόμοι "ποτάμια" (ΝΕΟΤΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ