Ισραήλ: Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ισραηλινοί – Θα επιτεθούμε από αέρα, θάλασσα και στεριά

 

 

Ο ισραηλινός στρατός περιμένει εντολές με το δάχτυλο στην σκανδάλη να εισβάλει στην Γάζα.

Ο Πίτερ Λέρνερ, αγγλόφωνος, έφεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, μίλησε για το σχέδιο επίθεσης, ενώ ως προς τον χρόνο που αυτή θα γίνει, υποστήριξε πως συνειδητοποίησαν πως ήταν πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έπρεπε να απομακρυνθούν προς το νότιο τμήμα και πάγωσαν την επίθεση για ανθρωπιστικούς λόγους.

Έσπευσε δε να συμπληρώσει με έμφαση πως τους προτρέπουν με κάθε τρόπο να εκκενώσουν την περιοχή.

Δεδομένου βέβαια ότι οι δυσκολίες της εκκένωσης 1,1 εκατ. ανθρώπων ήταν γνωστές εξ΄ αρχής πολλοί αποδίδουν την καθυστέρηση στην ύπαρξη αρκετών ξένων, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί, υπηκόων στη Γάζα, αλλά και στις έντονες αντιδράσεις για τους θανάτους αμάχων με πάνω από 700 παιδιά να είναι νεκρά.

Άλλωστε, ο τρόπος διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, ήταν πάντοτε επαγγελματικός, και πάντοτε λαμβάνεται υπ’ όψιν η παγκόσμια κοινή γνώμη.

Από αέρα, θάλασσα, ξηρά

Η κεντρική γραμμή πάντως παραμένει η ίδια:  Θα επιτεθούμε από «αέρα θάλασσα και ξηρά» και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς.

«Ποια είναι η αναλογικότητα απέναντι στη σφαγή ανθρώπων που ήταν σε μουσικό φεστιβάλ, σε μωρά που δολοφονήθηκαν και κάηκαν; Η Χαμάς πρέπει να πληρώσει ακριβά ώστε να μην μπορεί να επαναλάβει ξανά τέτοια επίθεση. Η Χαμάς παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού, τώρα το Ισραήλ θα αλλάξει το παιχνίδι» τόνισε ο Λέρνερ.

To Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να επιτεθεί με κάθε μέσο.

Συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα της αμεσότητας μιας χερσαίας εισβολής αναφέροντας πως «προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για να είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε τη Χαμάς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις ανθρώπινες απώλειες, η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες».

Σχέδιο σε 3 άξονες

Παράλληλα τόνισε πως «σε αυτόν τον πόλεμο που ήδη κρατάει 8 μέρες, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει και εκτελεί ένα σχέδιο σε 3 άξονες. Προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι στο έδαφος του Ισραήλ δεν θα βρίσκονται πλέον τρομοκράτες της Χαμάς. Αναπτύχθηκε ο στρατός προκειμένου είτε να εκδιώξει, είτε να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς».

Η πολιορκία της Γάζας συνεχίζεται.

Δεύτερον, συνέχισε, «εργαστήκαμε για να ασφαλίσουμε τα σύνορα. Τους φράχτες, αλλά και τα σημεία από τα οποία εισέβαλε η Χαμάς, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναπεράσουν στο έδαφος του Ισραήλ».

Τρίτον, πρόσθεσε «είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε την Χαμάς. Να καταστρέψουμε τους τρομοκράτες και τα μέλη της ηγεσίας της Χαμάς που είναι υπεύθυνα για την εισβολή και τη σφαγή πολιτών. Ήδη έχουμε χτυπήσει εγκαταστάσεις από τον αέρα, στις οποίες η Χαμάς έχει drones. Έχουμε χτυπήσει στρατηγικά σημεία όπως κτίρια διοίκησης».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ